Ispiši ovu stranicu

HGK- kako razviti kulturni turizam?

Samo Muzej vučedolske kulture godišnje posjeti 75.000 turista Samo Muzej vučedolske kulture godišnje posjeti 75.000 turista Milan Paun

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Vukovar održana je proširena sjednica strukovne grupe turizma.

Željko Božić, predsjednik Vijeća strukovne grupe turizma, najavio je održavanje 8. turističkog foruma kontinentalnog turizma ove jeseni u Vukovaru s temom religijskoga turizma.

Direktor Županijske komore Vukovar Ivan Marijanović prikazao je rezultate studije Analiza utjecaja stope PDV-a na konkurentnost djelatnosti smještaja i ugostiteljstva Hrvatske.

Smanjenje PDV-a donijelo bi veće investicije u turizam, povećanje kapaciteta i broja radnih mjesta te u budućnosti i povećanje prihoda od poreza.

Usporedbe radi Hrvatska ima najveću stopu PDV-a u Europi na pripremu hrane.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir najavila je održavanje Međunarodne konferencije o konjičkom turizmu u rujnu u Vukovaru.

Sudionicima skupa predstavili su se dobitnici nagrada Simply the best Lovački dom Kunjevci i Muzej vučedolske kulture.

Ravnateljica muzeja Mirela Hutinec rekla je kako je muzej dobitnik niza nagrada, a ove je godine nominiran i za europski muzej godine.

Navela je i podatak da kroz muzej godišnje prođe 75.000 posjetitelja.

Pročitano 986 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun