Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar“

Ugovor - Ekonomska škola Ugovor - Ekonomska škola Foto: www.vukovar.hr

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava nazočio je svečanome potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar".

Ugovor je pripremljen u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima" u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020."

- Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pripreme dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova je 2.672,000 kuna od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira 85% projekta s 2.271,200 kuna. Cjelokupni projekt izgradnje Ekonomske škole vrijedan je 50 milijuna kuna, te je nakon dovršenog projekta izgradnje nove Gradske tržnice i kupovine nekadašnjeg Hotela Dunav, kojega ćemo u sklopu Intervencijskog plana prenamijeniti u Društveno-obrazovni centar Dunav, treći započeti projekt - rekao je Penava.

Zahvalio se ministrici regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijeli Žalac i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije na čelu s ravnateljem Tomislavom Petricem.

- Do danas smo ukupno ugovorili projekte vrijedne četiri milijarde eura, odnosno 37% sredstava koja su nam na raspolaganju. Moram reći da sam zadovoljna realiziranim, što je uspjeh svih nas, a najviše korisnika projekata. U cilju daljnjih ubrzanja i pojednostavljenja procesa prijave, kao i smanjenja administrativnog tereta korisnika, krajem prošle godine uveli smo elektronički sustav eFondovi kojim se u potpunosti omogućava elektronska prijava projektnih prijedloga, ali i kasnije provođenje ugovora kroz elektroničku dvosmjernu komunikaciju i razmjenu podataka između korisnika bespovratnih sredstava i institucija. Do sada je zaprimljeno 560 prijava projekata kroz sustav eFondova - istaknula je Žalac.

Pročitano 1633 puta
Ocijeni sadržaj
(57 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI