Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Bračni parovi s 50 i više godina braka na ručku s gradonačelnikom

Ručak s gradonačeknikom Ručak s gradonačeknikom Foto: Vedran Vuleta

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava pozvao je bračne parove s 50 i više godina braka na zajednički ručak povodom Valentinova, a ovom već tradicionalnom događaju odazvalo se 50 bračnih parova koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili Valentinovo, dan zaljubljenih.

- Lijep je ovo događaj kojim smo poklonili pažnju našim sugrađanima starije životne dobi. Mislim kako je jako važna poruka koju oni odašilju, a to je poruka razumijevanja, ljubavi i tolerancije između supružnika. To je vrlo bitno pogotovo u današnjem ubrzanom vremenu kada toga svega sve više nedostaje. Oni su ipak primjer da je to moguće uz puno odricanja, a to je ujedno i poruka mladima. Dakle, moramo cijeli život raditi i izgrađivati kako obitelj tako i zajednicu, grad i tvrtku i samo se kroz naporan i predan rad kroz puno takta i razumijevanja dolazi do rezultata - rekao je Penava.

valentinovo rucak2

Na upit novinara naglasio je kako Grad Vukovar kroz jednu široku lepezu mjera od 12 do 15 milijuna kuna ulaže socijalnu komponentu kojom su obuhvaćene sve dobne skupine Vukovaraca. Samo neke od njih su jednodnevni izlet vukovarskih umirovljenika u Bizovačke toplice, financiranje režijskih troškova obiteljima sa troje i više djece, poticaji za novorođenu djecu, te besplatne bilježnice, udžbenici i preobuka djeci u osnovnim školama.

Zajedničku tortu razrezali su Dragan i Štefica Bekić, među okupljenima bračni par s najdužim bračnim stažem od 65 godina. Otkrili su kako je za toliko dugi brak najvažnije razumijevanje i poštovanje.

- Poštujemo se i razumijemo, a nesuglasica nije bilo. Kroz cijeli brak sve smo probleme zajednički rješavali i uvijek smo se prilagođavali situacijama – rekao je Bekić.

valentinovo rucak
Dragan i Štefica Bekić

Dragan i Štefica Bekić imaju sina i kćer, te dva unuka i dvije praunuke. 

Pročitano 1022 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI