Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

U HGK radionica o javnoj nabavi

HGK ŽK Vukovar, radionica o javnoj nabavi HGK ŽK Vukovar, radionica o javnoj nabavi Foto: Vedran Vuleta

Na temelju Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Uprave za politiku javne nabave, u Županijskoj komori Vukovar održana je jednodnevna radionica izobrazbe u području sustava javne nabave.

Voditelji radionice Nina Čulina i Ivan Palčić, stručnjaci Uprave za sustav javne nabave Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, okupljenima su govorili o dokumentaciji o nabavi, kriterijima za odabir ponude i planiranju u sustavu javne nabave te registru ugovora o javnoj nabavi i okvirnih sporazuma.

- Riječ je o radionici vezanoj za praktično ostvarivanje bodova potrebnih za ovlaštene osobe za provođenje postupaka javne nabave. Radionicu smo organizirali prije svega s ciljem pomoći našim poduzetnicima koji se u postupku javne nabave pojavljuju primarno kao ponuditelji, a ponekad i kao naručitelji - rekao je direktor HGK ŽK Vukovar Ivan Marijanović.

Istaknuo je kako je zadovoljan odazivom na ovu i slične radionice.

- Odaziv na radionice je manji ili veći, sve ovisi o temi. Uskoro će se održati seminar o zaštiti osobnih podataka i mogućnostima tehničke zaštite za koju smo u samo u tri dana dobili veliki broj prijava tako da će se ova radionica održavati dva dana. Neke manje interesantne teme privuku manji broj polaznika, ali primijetili smo kako je u zadnje četiri godine interes za edukacijom je sve veći, a tvrtke se dosita sve više i masovnije odazivaju na sastanke, radionice i seminare – kaže Marijanović.

Radionice je odobrila Uprava za politiku javne nabave Ministarstva te se objavljuju u Popisu programa usavršavanja, čime polaznici radionica stječu pravo na bodove za obnovu certifikata. Svaka ovakva radionica traje osam nastavnih sati, polazniku donosi osam bodova, a namijenjena je sudionicima u postupcima javne nabave – gospodarskim subjektima, ponuditeljima te naručiteljima kako bi se polaznicima omogućilo obnavljanje znanja iz područja javne nabave. Svakom polazniku radionice Hrvatske gospodarske komore Ministarstvo izdaje potvrdu o pohađanju programa usavršavanja.

Iduća radionica u prostorijama HGK – ŽK Vukovar, organizirana je u suradnji s tvrtkom Informatika Fortuno. Održat će se 13. veljače, a predavači će predstaviti Uredbu o zaštiti osobnih podataka i mogućnostima tehničke zaštite, prava i obveze koje Uredba donosi te mogućnosti tehničke zaštite vašeg sustava. Navedena radionica namijenjena je službenicima za zaštitu osobnih podataka u poslovnim subjektima, predstavnicima tijela javne vlasti i svim ostalim subjektima koji u svom radu prikupljaju i obrađuju osobne podatke, od obrta s jednim zaposlenikom do multinacionalnih kompanija. Opća uredba o zaštiti podataka u cijelosti je obvezujuća i primjenjuje se izravno u svim državama članicama od 25. svibnja 2018. godine.

Pročitano 943 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI