Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Informativna radionica okupila vukovarske poduzetnike

Informativna radionica Informativna radionica Foto: Vedran Vuleta

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 26. siječnja 2018. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga u otvorenom postupku dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom „Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru", a riječ je o 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava osiguranih za proces jačanja gospodarske aktivnosti i poboljšanja konkurentnosti poduzetnika na području grada Vukovara.

S ciljem boljeg upoznavanja vukovarskih poduzetnika sa svim informacijama potrebnim za izradu projektnih prijedloga predstavnici resornog ministarstva održali su u Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar Informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje.

- Po interesu i odazivu kako na prvi inicijalni sastanak tako i na ovu informativnu radionicu, izuzetno mi je zadovoljstvo vidjeti da je interes velik i da naši poduzetnici imaju ambicije i ideje. Svjesni smo činjenice da su nositelji razvoja lokalne zajednice prije svega poduzetnici i na ovaj način pokušavamo poticati njih te da onda oni svojim radom, idejama i projektima vrate to nama kao lokalnoj zajednici kroz nova zapošljavanja i kroz svoj vlastiti razvoj – rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

Po izjavama poduzetnika koji u Vukovaru posluju duže vrijeme situacija u našem gradu svakako ide na bolje. S tom konstatacijom složila se i dogradonačelnica Mujkić.

- Situacija ide na bolje i to pokazuju brojke, na kraju krajeva i broj zaposlenih ljudi. Mi se na sve moguće načine trudimo pružiti pomoć poduzetnicima. U nekoliko navrata smo spominjali kako pokušavamo progurati i novi zakon o poticanju ulaganja na području grada Vukovara. Mislim kako je to jedan ogroman pothvat koji sa stajališta nekog promatrača ne djeluje tako veliko, ali u praksi ukoliko taj zakon bude usvojen mislim da će to otvoriti nove dodatne perspektive za sve poduzetnike u gradu i da će Vukovar potvrditi status najisplativijeg mjesta za ulaganje. To će gradu dati dodatnu vrijednost i vjerujem kako će to prepoznati ne samo naši poduzetnici nego i drugi koji se već raspituju i traže informacije o slobodnim zemljištima i halama – poručila je Mujkić. 

Bespovratna sredstva dodjeljivati će se putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj, a prvi projektni prijedlozi početi će se zaprimati 30. travnja.

radionica poduzetnici1

Irena Stjepanović, zaposlena je u tvrtki Fed grupa koja u našem gradu posluje od 2010. godine. Kaže kako do sada nisu koristili europska sredstva te da će ovo bit prvi put ukoliko im projektni prijedlog bude odobren.

- Kroz ovaj projekt planiramo otvoriti jedan manji pogon proizvodnje CNC strojeva. S obzirom da je analiza tržišta u krugu od oko 150 kilometara oko Vukovara pokazala kako su CNC strojevi teško dostupni i da obrtnici još uvijek ne znaju sve prednosti i pogodnosti rada s njima, mi im planiramo olakšati i dostupnost i isporuku i izradu specifičnih strojeva po njihovim željama i potrebama -rekla je Stjepanović i dodala kako u tvrtci planiraju i nova zapošljavanja, ove godine po planu dvije osobe.

Na Informativnu radionicu, s informacijama potrebnim za izradu projektnih prijedloga, došla se upoznati i dr. Mirjana Semenić-Rutko, koja je u Vukovaru 2004. otvorila privatnu specijalističku ginekološku ordinaciju.

- Došla sam zbog proširenja moga poduzetničkog djelovanja. Ordinacija koju sam otvorila, bila je u početku samo primarna, međutim u svom radu želim puno više tako da sam se odlučila baviti medicinskom estetikom i cilj mi je razviti zdravstveni turizam. Na ovom području uz dobru hranu i naš Dunav imamo i sve ostalo što je potrebno ponuditi ljudima koji će doći recimo zbog zdravstvenih problema - kaže Semenić-Rutko i dodaje kako joj je cilj sve navedeno dodatno upotpuniti kao i zaposliti više djelatnika kojih je trenutno troje. Do sada je od Grada Vukovara dobila sredstva namijenjena poticanju razvoja poduzetništva u gradu Vukovaru koja je iskoristila za kupnju aparata za estetiku.

Pročitano 865 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI