Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Galić: Posljedice rata kroz uništenje gospodarstva trpimo i danas

Memorijalno groblje Memorijalno groblje Foto: Vedran Vuleta

Povodom 26. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 20. obljetnice dovršetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije položilo je vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Župan vukovarko-srijemski Božo Galić tom je prilikom naglasio kako su se na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata došli pokloniti onima koji su najzaslužniji za neovisnost i samostalnost Hrvatske. Po njegovim riječima mirna reintegracija bila je pametna odluka prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana jer su njome spašeni mnogi životi koji su mogli biti izgubljeni vojnim oslobađanjem istoka Hrvatske.

- Posljedice rata kroz uništenje gospodarstva trpimo i danas. Kao što je mirna reintegracija donijela boljitak nadamo se da će i projekt Slavonija u suradnji s Vladom Republike Hrvatske donijeti gospodarski oporavak hrvatskoga istoka. Vjerujem kako u zajedništvu kao i 90-ih godina možemo stvoriti bolji istok Hrvatske i bolju Hrvatsku – rekao je Galić.

Međunarodno priznanje kojim je Hrvatska postala neovisna i samostalna država i završetak mirne reintegracije dva su vrlo bitna događaja hrvatske povijesti, istaknuo je na obilježavanju zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Damir Barna.

- Iskreno bio sam skeptik prema mirnoj reintegraciji. Danas s vremenskim odmakom možemo reći da živimo u jednom prekrasnom gradu. Možemo biti zadovoljni i s međunacionalnim odnosima. Želim istaknuti da je Vukovar ponovno jedan od najljepših gradova u Republici Hrvatskoj i da je pred njime dobra budućnost. Naravno boljoj budućnosti moramo doprijeti svi zajedno jer imamo još dosta problema. Jedan od najvažnijih je zapošljavanje. Nadam se kako će se u skoroj budućnosti i ta problematika većim dijelom riješiti – poručio je Barna.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana sv. Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Pročitano 1201 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI