Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Četvrti put odgođena rasprava na suđenju za Lovas

Suđenje za Lovas Suđenje za Lovas Foto: HRV

Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu danas je trebala biti održana glavna rasprava u predmetu Lovas, no ona kao i proteklih nekoliko puta odgođena. Ovoga puta iz razloga jer sudu nije pristupio optuženi Miodrag Dimitrijević.

- Dostavljena je medicinska dokumentacije iz koje se vidi da je sinoć na njegov poziv intervenirala hitna pomoć. Vjerujem kako se ne radi o namjernom izbjegavanju. Naime, Miodrag Dimitrijević je optuženik koji je star 79 godina, živi u Kruševcu i on se redovno odazivao sudskim pozivima, tako doista možemo vjerovati kako se radi o zdravstvenim problemima koji su ga spriječili nazočiti - rekla odvjetnica Marina Kljaić, opunomoćenica oštećenih iz Fond za humanitarno pravo.

Činjenica da se zbog ovakvih stvari odgađaju suđenja nikoga ne mogu radovati jer ovaj postupak jako dugo traje, mišljenja je Kljajić.

- Daleko veći problem predstavlja činjenica što se zahvaljujući nesretnim odlukama suda došlo do ovako dugog trajanja postupka. Naime, došlo je do nekoliko promjena predsjednika sudskoga vijeća, a imali smo i situaciju da je jedan predsjednik sudskoga vijeća doveo postupak do samoga kraja i umjesto nastavka predsjednik suda ga je godišnjim rasporedom premjestio na drugo mjesto, a mi smo dobili novoga predsjednika sudskoga vijeća i postupak je krenuo ispočetka - izjavila je Kljajić.

Sljedeća glavna rasprava zakazana je za 27. veljače 2018 godine.

- Realno gledano do kraja suđenja nam je ostalo jako malo. Trenutno smo u fazi iznošenja završnih riječi obrane, a nakon toga slijedi samo objavljivanje presude – pojasnila je Kljajić.

Prva optužnicom koja je podignuta 2007. godine zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ubojstva 69 mještana Lovasa bilo je optuženo 14 pripadnika JNA, Teritorijalne obrane i paravojne formacije "Dušan Silni". Također, prvom je optužnicom obuhvaćeno 69 žrtava, međutim s vremenom je došlo do smanjenja na 40-ak smrtno stradalih mještana Lovasa zbog smrti 4 optuženih.

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI