Ispiši ovu stranicu

Vrijedna oprema Stožeru civilne zaštite

Sjednica Stožera Sjednica Stožera Foto: Stožer civilne zaštite VSŽ

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije dobio je radiokomunikacijsku opremu.

Riječ je o motorolinim mobilnim uređajima i baznim stanicama, koji funkcioniraju u okviru MUP-ove mreže, odnosno nisu ovisne o javnim gsm mrežama. Na taj način ne može doći do opterećenja i prestanka funkcioniranja uređaja, a i pokrivenost je bolja.

Opremu vrijednu 240.000 kuna kupljenutemeljem Sporazuma za sufinanciranje opremanja i osposobljavanja interventnih timova civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2015.- 2019. godine vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću, predsjedniku Stožera uručio je direktor tvrtke Komteh d.o.o. Zagreb Darijo Hoffman. Kupljeno je 16 ručnih digitalnih TETRA stanica, 2 stacionarne TETRA stanice i 2 mobilne TETRA stanice.

- Ovu opremu stavljamo na raspolaganje Stožeru civilne zaštite, stručnim i vrijednim ljudima i podižemo razinu opremljenosti na još višu razinu. Siguran sam da će ova oprema riješiti problem ostvarivanja nesmetane komunikacije između interventnih timova, a samim time i brže i učinkovitije djelovanje svih interventnim službi unutar sustava civilne zaštite, rekao je Galić.

-Vukovarsko-srijemska županija postala je prva u Hrvatskoj koja će koristiti najsuvremeniju radiokomunikacijsku opremu među članovima županijskih Stožera civilne zaštite. Time je riješen važan problem u komunikaciji do kojeg je dolazilo posebice za vrijeme elementarnih nepogoda kada bi mobilne mreže naprosto zakazale,dodao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić.

Tijekom sjednice stožera održana je i edukacija  u upravljanju dobivenom opremom

Pročitano 700 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić