Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

UZOSIO Golubica Vukovar boravila na Viru

UZOSIO Golubica Vukovar na Viru UZOSIO Golubica Vukovar na Viru Foto: UZOSIO Golubica Vukovar

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je sportsko-rekreativno-zdravstveni kamp Vir 2017 od 02. do 11. srpnja u odmaralištu Crvenog križa Pakrac „Cvrčak“ na otoku Viru.

U kampu je kroz deset dana boravilo 60 osoba, od kojih je 36 osoba s intelektualnim oštećenjima, dok su ostalo bili voditelji, pratnja i roditelji. Osim 25 korisnika Udruge Golubica, u kampu je sudjelovalo i 11 korisnika prijateljskih udruga iz Osijeka i Zagreba.

- Ove godine sportsko-rekreativno-zdravstveni kamp Vir je dio našeg programa "Možemo i mi", koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.  U sklopu programskih aktivnosti, svakodnevno je za sudionike kampa organizirano jutarnje razgibavanje, tjelovježba, mala škola plivanja, ali i natjecanje u stolnom tenisu. Osim sportskih aktivnosti, vrijeme u kampu ispunilo je veselje, pjesma, ples, druženje, nova prijateljstva. Svaki dan od 07:00 do 22:00 sata program im je bio raspoređen i prilagođen njihovim mogućnostima. Bilo je to deset dana zajedništva i bliskosti, integracije i socijalizacije naših korisnika, osoba s intelektualnim oštećenjima – rekla je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica Udruge Golubica te dodala kako je u kapu boravilo i 5 voditelja koji su zaduženi za skrb o korisnicima.

udruga-golubica4

Po njenim riječima samo su 4 osobe imale pratnju dok su ostali na Viru boravili bez svojih roditelja i skrbnika. Istaknula je također da je upravo samostalan boravak za korisnike velika stvar, a za voditelje veliki uspjeh.

- Korisnici svake godine vrate se umorni jer stvarno naporno rade. Neki od njih su naučili i plivati. Vratili su se umorni ali zadovoljni. Također svake godine na povratku im ponudimo i anketu s pitanjima žele li ponovno ići i žele li kraći ili jednako dug boravak na ljetovanju. Uvijek su odgovori da žele ići ponovno i da ne žele kraće. Kada bi im ponudili duže vjerojatno bi to zaokružili. Dakle oni su jako zadovoljni – poručila je Azenić Dubravčić.

Po završetku ovog ljetovanja, a do idućeg sportsko-rekreativnog kampa, ekipa UZOSIO Golubica Vukovar svima šalje morske pozdrave.

udruga-golubica2

udruga-golubica1

udruga-golubica

Pročitano 1643 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI