Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Prva grupa umirovljenika otišla u Bizovačke toplice

Bizovačke toplice Bizovačke toplice Foto: Vedran Vuleta

Vukovarski umirovljenici sa 60 i više godina starosne dobi i ove godine imaju mogućnost besplatnog odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice za koji su im od strane Gradske uprave osigurani troškovi prijevoza i ulaznica za kupanje u Aquapolisu u Sunčanim toplicama.

Navedeni izleti organizirani su svakog utorka za 200 umirovljenika, a počevši od 11. srpnja 2017. godine. Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s Autobusnog kolodvora u Vukovaru te onog u Borovu naselju ispratio je prvu grupu umirovljenika.

- Ispunili smo obećanje i otvorili naše bazene, no međutim umirovljenici su iskazali želju da barem jednom tjedno i ove godine posjećuju Bizovačke toplice. Izašli smo im u susret tako da će s četiri autobusa njih 200 svakog utorka odlaziti na izlete – rekao je Penava i dodao kako će program trajati tijekom srpnja, kolovoza i rujna.

Poručio je kako će umirovljenike u Bizovcu posjetiti početkom kolovoza.

- Htio bih pozvati sve naše umirovljenike da se odazovu i ovoj akciji ali također da koriste i blagodati vukovarskih bazena i vukovarske ade – poručuje Penava.

Izdvajanjem do 120 000 kuna iz gradskog proračuna za navedene izlete iz Gradske uprave žele istaknuti da se starijim i nemoćnim osobama pridaje posebna važnost te da se na taj način želi poboljšati kvaliteta njihovih života u vidu zajedničkog druženja.

umirovljenici-bizovac2

- Ljeto u Bizovcu je predodređeno za utorak kada je dan umirovljenika. Ukupno će 2400 vukovarskih umirovljenika imati priliku ovoga ljeta posjetiti Bizovac, uživati u ljekovitim svojstvima vode, družiti se, socijalizirati i brinuti o svom zdravlju. Želimo da naši umirovljenici ljeto provedu što ljepše – kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Jedan od voditelja putovanja je umirovljenik Miro Varga koji nam je rekao da si većina umirovljenika ovakvo putovanje sama ne bi mogla priuštiti.

- Ulaznica košta 27 kuna, a kad se uračuna i prijevoz to je za umirovljenike ipak malo previše. Zato svi pozdravljamo akciju Gradske uprave i našeg gradonačelnika Penave što nam je omogućio da u naredna tri mjeseca svakog tjedna idemo u Bizovac – rekao je Varga i poručio kako bi umirovljenicima bilo drago da ih gradonačelnik kao i prošle godine posjeti u Bizovačkim toplicama. 

umirovljenici-bizovac

Pročitano 1561 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI