Ispiši ovu stranicu

RH darovala Gradu Vukovaru zemljište

Republika Hrvatska darovala je Gradu Vukovaru zemljište na kojem će biti izgrađeno parkiralište i uređena javna površine oko nove gradske tržnice.

Riječ je o k.č. br. 7075/26 i k.č. br. 7075/27 k.o. Ugovor o darivanju u Gradskoj su vijećnici potpisali  gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i ministar državne imovine Goran Marić.  – Ovaj ugovor rezultat je djelotvornosti ove Vlade i Ministarstva državne imovine. Iako je zahtjev Grada Vukovara odavno zaprimljen, realizirali smo ga tek nedavno, nakon sjednice Vlade održane u Vukovaru. Do sada su sve vlade deklaratorno stajale uz Vukovar, a ovo je jedan od prvih djelotvornih učinaka. Tako će biti i u buduće. Brzo smo reagirali na potrebe Grada Vukovara jer za sve što pridonosi razvoju grada, što može pomoći zapošljavanju i novim projektima Ministarstvo će biti tu. Nitko nema pravo zanemariti niti jedan djelić Hrvatske, a  kamoli grad Vukovar prema kojem imamo poseban odnos i obvezu, rekao je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru te pohvalio suradnju s Ministarstvom. Rekao je kako će radovi najvjerojatnije biti završeni tijekom lipnja te da će nova tržnica biti izgrađena po najvišim europskim standardima.  

Pročitano 1235 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić