Održavaju se 1. novinarski dani u našoj županiji

HND pozvao na borbu za istinsko i profesionalno novinarstvo HND pozvao na borbu za istinsko i profesionalno novinarstvo Foto: Marija Molnar

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) Vukovarsko-srijemske županije održavaju se 1. novinarski dani s ciljem promicanja novinarstva i novinarske struke te međusobnog susreta novinara s našega područja, a u okviru događaja, u Vinkovcima je održan okrugli stol Istok Hrvatske – novinarstvo: stanje i perspektive.

-Želja nam je ovim događajem pokrenuti raspravu među novinarima iz naše ali i okolnih županija, u perspektivi i cijele regije, kako bi s jedne strane ukazali na probleme koji ih muče u njihovom svakodnevnom poslu, a s druge osnažiti ih u iskazivanju zajedništva i pripadnosti profesiji – istaknuo je predsjednik županijskoga ogranka HND-a Željko Draženović.

Na okruglom stolu kojemu je nazočio i predsjednik HND-a Saša Leković bilo je riječi o brojnim problemima koja muče novinare, kao što su netransparentno vlasništvo medija, uplitanje politike u uređivački proces, nepostojanje kolektivnoga ugovora za novinare, nedostatna primanja, težak materijalni status novinara i dr., a koja prate i sve veći izazovi za novinarsku struku. Leković je pozvao novinare iz naše županije na aktivniji odnos prema profesiji, na borbu za istinsko i profesionalno novinarstvo te ukazao na mehanizme koje HND ima i kojima može pomoći novinarima kada naiđu na probleme u obavljanju njihovog posla.

Glavni i odgovorni urednik HRV-a Robert Rac istaknuo je iznimnu važnost lokalnih medija i potrebu stalnoga usavršavanja novinara kako bi uspješnije odgovorili na svakodnevne izazove u izvješćivanju.

Novinarski dani nastavljaju se novinarskim balom dana 25.veljače u Vinkovcima.

 

 

 

Pročitano 1201 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase