Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova na županijskoj razini

Finske stručnjakinje podijelile su svoja iskustva o provođenju politike ravnopravnosti spolova Finske stručnjakinje podijelile su svoja iskustva o provođenju politike ravnopravnosti spolova Foto: Marija Molnar

U Vukovaru su boravili predstavnici županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova iz pet slavonsko-baranjskih županija na seminaru Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova na županijskoj razini. Seminar je dio twinning projekta Podrška ravnopravnosti spolova kojega provodi Ured Vlade RH za ravnopravnost spolova u suradnji s Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Finske.

Prema riječima pomoćnice v.d.ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Gordane Obradović Dragišić, ovaj edukacijski seminar održan je dosad u Zagrebu, a nakon Vukovara bit će još održani i seminari u Rijeci i Zadru.

-Cilj je ojačati kapacitete članova i članica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova za uključivanje perspektive ravnopravnosti građana i građanki u donošenju odluka te ojačati radno-savjetodavnu ulogu povjerenstava u radu županijskih skupština. Nakon prvog odrađenog seminara iskustva govore da je unatoč odličnim zakonima koje Hrvatska ima kada je u pitanju ravnopravnost spolova, pred hrvatskim društvom još puno posla na osvještavanju i razumijevanju potrebe da se puna ravnopravnost spolova uvede u sve sfere društva – istaknula je Obradović Dragišić.

Voditeljice seminara bile su finske stručnjakinje Hanna Onwen-Huma i Annamari Asikainen, a sudionici su mogli čuti i primjere dobre prakse  vezane za provedbu politike ravnopravnosti spolova u skandinavskim zemljama.

Pročitano 1399 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase