NAJNOVIJE
Uskok pokrenuo istragu protiv predsjednika osječkoga Županijskoga suda

Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave te na osnovu rezultata više izvidnih i dokaznih radnji, pokrenuo istragu protiv predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana zbog trgovanja utjecajem.

(Petak, 18 Listopad 2024 09:53)
100 tisuća učenika poručuje: Mama budi zdrava!

Tijekom „ružičastog listopada", čak 100.000 majki primit će jedinstven podsjetnik od svojih najmlađih da vode brigu o vlastitom zdravlju, jer, brinući o sebi, brinu o cijeloj obitelji, priopćeno je iz udruge Sve za nju.

(Petak, 18 Listopad 2024 09:10)
Ukazano na važnost rada djelatnika vinkovačke bolnice u Domovinskom ratu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci sinoć je u organizaciji Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga Vukovarsko-srijemske županije održana panel rasprava „Medicinski djelatnici u Domovinskom ratu”.

(Petak, 18 Listopad 2024 09:00)
U Vukovaru će se održati 6. Sajam knjiga „SAKNAM“.

U Gradskom muzeju Vukovar u subotu 19. listopada održat će se 6. Sajam knjiga „SAKNAM“. Informativna i nakladnička djelatnost na jezicima i pismu nacionalnih manjina Vukovarsko –srijemske županije vrlo je raznolika, a obuhvaća izdavanje dnevnika, tjednika, dvotjednika, mjesečnika, godišnjaka i knjiga. Cilj 6. Sajma knjiga nacionalnih manjina je upoznavanje šire javnosti s nakladničkom i informativnom djelatnošću manjina u županiji organiziranih u Vijeća i predstavnike koje čine Bošnjaci, Mađari, Rusini, Slovaci, Srbi, Albanci, Nijemci i Ukrajinci. Organizator je Savez Rusina Republike Hrvatske uz suorganizaciju Vijeća rusinske nacionalne manjine VSŽ. Ova se djelatnost gotovo u potpunosti financira iz državnog proračuna sredstvima Savjeta za nacionalne manjine.

(Petak, 18 Listopad 2024 08:45)
Osječko-baranjska županija i HUP nastavljaju program usavršavanja menadžera

Osječko-baranjska županija će i u narednih godinu dana sufinancirati „Program usavršavanja managera - PUMA“ koji od 1996. godine provodi Hrvatska udruga poslodavaca, odnosno njen Regionalni ured Osijek.

(Petak, 18 Listopad 2024 08:45)
U slijetanju vozila smrtno stradao vozač

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su kako se večeras oko 18 sati u Tordincima dogodila prometna nasereća u kojoj je osobno vozilo sletilo u odvodni kanal. 
Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, kao i druge žurne službe.
Djelatnici hitne medicinske pomoći su na mjestu događaja konstatirali smrt vozača.

U tijeku je očevid. 

(Četvrtak, 17 Listopad 2024 20:43)
Osječko-baranjski županijski vijećnici prihvatili izvješće o radu župana

Izvješća o radu Župana te o izvršenju Proračuna u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine bile su središnje točke 32. sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije, održane danas  u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, priopćeno je iz osječko-baranjske županijske uprave.

(Četvrtak, 17 Listopad 2024 14:15)

Janoš Kery

Petak, 18 Listopad 2024 08:45

U Gradskom muzeju Vukovar u subotu 19. listopada održat će se 6. Sajam knjiga „SAKNAM“. Informativna i nakladnička djelatnost na jezicima i pismu nacionalnih manjina Vukovarsko –srijemske županije vrlo je raznolika, a obuhvaća izdavanje dnevnika, tjednika, dvotjednika, mjesečnika, godišnjaka i knjiga. Cilj 6. Sajma knjiga nacionalnih manjina je upoznavanje šire javnosti s nakladničkom i informativnom djelatnošću manjina u županiji organiziranih u Vijeća i predstavnike koje čine Bošnjaci, Mađari, Rusini, Slovaci, Srbi, Albanci, Nijemci i Ukrajinci. Organizator je Savez Rusina Republike Hrvatske uz suorganizaciju Vijeća rusinske nacionalne manjine VSŽ. Ova se djelatnost gotovo u potpunosti financira iz državnog proračuna sredstvima Savjeta za nacionalne manjine.0002

Četvrtak, 17 Listopad 2024 09:13

Prvenstvo Hrvatske u Kung fu-Wushu disciplinama statični tuishou (gurajuće ruke) i taolu (goloruke forme i forme sa oružjem) održano je u nedjelju 13.10. u Rijeci. U sportskoj dvorani OŠ Srdoči. Nastupilo je 10 klubova s preko 100 natjecatelja. Taijiquan wushu klub Vukovar je nastupio s 8 natjecatelja, od čega su četiri debitanta na sportskim natjecanjima. Unatoč tome, Vukovarski wushu tim se kući vratio s ukupno tri zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom.

Alen Bilogrević iskusni natjecatelj i hrvatski wushu reprezentativac je bez velikih problema stigao do još jednog 1. mjesta u disciplini tuishou. Druga dva zlata su donijeli braća Kresojević, također u disciplini tuishou, 15-godišnji Damjan i 12-godišnji debitant Sebastijan su sjajnim borbama zauzeli 1. mjesta u svojim kategorijama.

Dva srebra donose još dva debitanta, 14-godišnji Nikola Mandić i 13-godišnji Luka Kojić su u svojim kategorijama u disciplini tuishou zauzeli svaki po 2. mjesto.Wushu2

Jelena Begović, dugogodišnja natjecateljka te hrvatska reprezentativka u teškoj konkurenciji ovaj puta je zauzela 2. mjesto u disciplini tuishou i odličnom izvedbom Taijiquan forme izborila 3.mjesto u disciplini taolu.

Još jedan debitant, 16-godišnji Milan Basta s vrlo dobrim nastupima u teškoj juniorskoj i seniorskoj kategoriji izborio je 4. i 5. mjesto.

Aleksandar Bilogrević, nakon duže natjecateljske pauze, vrlo energično se vratio ali mu je medalja izmakla za dlaku, zauzeo je 4. mjesto.

Izuzetno smo ponosni na naše natjecatelje, naročito na nove mlade snage koji su imali hrabrosti nakon vrlo kratkog pripremnog perioda ipak se pojaviti na Prvenstvu Hrvatske i osim medalja doživjeti neprocjenjivo iskustvo koje će im svakako koristiti za buduće izazove u izgradnji osobne vještine – priopćili su iz kluba.

 

 

Četvrtak, 17 Listopad 2024 09:05

Odigrane su utakmice 1/18 finala Hrvatskog rukometnog kupa Regije istok. Ostvareni su ovi rezultati: Ivan – Požega 42:18, Petrijevci – Osijek 19:34, Tenja – Borovo 25:33, Valpovka – Slatina 33:34, Pakrac – Viro-Virovitica 29:44, Orahovica – Đakovo 20:42 i Nova Gradiška – Županja 42:19. Rukometaši Borova došli su do nove pobjede, ovoga puta u kupu. Borovo je bolje ušlo u utakmicu i vodilo je do 18. minute kada domaćini poravnavaju na 9:9. Igralo se izjednačeno sve do 46. minute i rezultata 21:21 kada Borovo postiže tri uzastopna gola i stvara prednost koji domaćini nisu uspjeli stići. Konačan rezultat Tenja – Borovo 25:33. Najbolji strijelac Borova bio je Neven Radojević a 11 golova, dok je u domaćim redovima Stipe Baković postigao 7.

Četvrtak, 17 Listopad 2024 08:58

Na stadionu u Borovu naselju odigrana je odgođena utakmica 8. kola SuperSport Prve nogometne lige. Vukovar 1991 i BSK iz Bijelog Brda odigrali su 1:1. Poveo je Vukovar pogotkom Vanje Pelka u 78' minuti susreta a pet minuta kasnije izjednačio je Lazar Vujanović. Odgođenu utakmicu 7. kola odigrali su i Dugopolje – Croatia Zmijevaci 0:0. Nakon 10 odigranih kola Vukovar je i dalje prvi s 21 bodom, dok druga Opatija i treća Dubrava Tim kabel imaju po 19 bodova. U sljedećem kolu 20. listopada Vukovar će ugostiti devetoplasirani Orijent dok će Cibalija sutra u goste Opatiji.

Srijeda, 16 Listopad 2024 13:46

Nizom provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici uspješno su razriješili pet kaznenih djela: Točnije, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 46-godišnjak počinio dvije teške krađe na području Šarengrada. Osumnjičeni je tijekom srpnja te listopada ove godine provalio u dvije obiteljske kuće, iz kojih je otuđio odjevne i tehničke predmete. Protiv osumnjičenog su nadležnom državnom odvjetništvu podnesene kaznene prijave, zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Teška krađa“.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako su 19-godišnjak i maloljetnik, na području Vukovara počinili tri teške krađe.
Osumnjičenici su tijekom rujna i listopada ove godine, provalili u prostorije sportskog kluba iz kojeg su otuđili električne kablove, također u jedno plovilo koje je bilo uz Dunav iz kojeg su otuđili opremu za pecanje, dok su pokušali provaliti u jedan trgovački obrt. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu poslano je posebno izvješće.

U utorak, 15. listopada 2024. godine na području grada Županje tijekom nadzora cestovnog prometa, policijski službenici su zatekli četiri vozača osobnog automobila i jednog vozača motocikla, gdje su preliminarnim testiranjem utvrdili prisutnost  droge u organizmu. Svi vozači su odbili stručni pregled i izuzimanje uzoraka krvi u urina radi vještačenja, zbog čega su im izrečene novčane kazne u iznosu 1320,00 eura, zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima određene kategorije i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, temeljem sudskog naloga, u Vukovaru obavili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 29-godišnji hrvatski državljanin. U pretrazi su policijski službenici pronašli i oduzeli 252 grama marihuane i 500 grama sitno rezanog duhana bez oznaka markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te druge predmete koji se dovode u svezu s kaznenim djelima. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 29-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku, a naknadno nadležnom carinskom uredu će biti proslijeđena obavijest o pronalasku duhana.

Jučer, 15. listopada 2024. godine oko 17,25 sati u Vinkovcima, 37-godišnji državljanin Bugarske upravljao je osobnim automobilom registarskih oznaka Velike Britanije. Na svjetlosni i zvučni znak dan od strane policijskih službenika da se zaustavi, ubrzava vozilom, pretječe kolonu vozila, zaobilazi vozilo zaustavljeno ispred obilježenog pješačkog prijelaza i prolazi raskrižjem na znak crvenog svjetla. Policijski službenici su ga zaustavili te provedenim preliminarnim testiranjem utvrdili da je upravljao motornim vozilom dok je imao droge u svom organizmu. Nakon liječničkog pregleda i izuzetih uzoraka krvi i urina radi vještačenja na droge, smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenih prekršaja izdan je prekršajni nalog sa izrečenom novčanom kaznom u iznosu 2530,36 eura, zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom u trajanju 3 mjeseca i po pravomoćnosti prekršajnog naloga upisat će se 14 negativnih prekršajnih bodova. Nakon što zaprimimo rezultate vještačenja na droge, slijedi odluka o prekršaju.

Srijeda, 16 Listopad 2024 13:00

Nakon uspješne prošlogodišnje akcije pošumljavanja dronovima, kojom je KONČAR postao prva domaća tvrtka koja je provela ovakvu akciju na području Grada Vukovara, domaći industrijski lider i predvodnik održivog razvoja ponovio je ovaj važan ekološki pothvat s ciljem daljnjeg smanjenja ugljičnog otiska, očuvanja okoliša i podizanja kvalitete života lokalne zajednice. Treća ovakva akcija u nizu i druga zaredom u Vukovaru, održana je na lokaciji „Potkova“, gdje su KONČAREVI volonteri uz pomoć stručnjaka iz tvrtke Project O2, dronovima ispustili 2.500 Seed bombsa, kuglica sa samoklijajućim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta stabala. KONČAREVIM zaposlenicima su se još jednom pridružila i djeca iz dječjeg zbora „Vukovarski leptirići“, koja su se u pratnji roditelja također okušala u sadnji drveća i cvijeća.

Srijeda, 16 Listopad 2024 10:59

U Vukovaru je u sportskoj dvorani Danijel Rehak, održano 3. kolo regije Istok u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. Pripreme za natjecanje su bile složene i zahtjevne. Natjecateljice su odradile ljetne pripreme tijekom cijelog kolovoza Treninzi su se održavali u gimnastičkoj dvorani i u Adici. Nakon početka školske godine natjecateljice su se nastavile pripremati za drugi dio natjecateljske sezone. Ovo je prvo natjecanje u jesenskom dijelu sezone za Osnovni program.

Gimnastički klub Vukovar je bio domaćin i organizator ovog natjecanja i uložen je veliki trud u pripreme, kako bi se sve natjecateljice, zajedno sa svojim trenerima i navijačima, ugodno osjećali u Vukovaru.

Sudjelovali su klubovi iz gimnastičke regije Istok, koji imaju natjecateljice u Osnovnom programu, a to su GK Osijek- Žito, GD Hrvatski sokol Valpovo, GK Sokol Slavonski Brod i domaćin GK Vukovar. Na natjecanju je bio predstavnik grada Vukovara Darko Dimić pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje, koji je pozdravio sve prisutne i proglasio natjecanje otvorenim.Gimnastičarke Vukovara2

GK Vukovar je na ovom natjecanju imao predstavnice u ekipnoj konkurenciji u 6 kategorija, a u pojedinačnoj konkurenciji u 7 kategorija te su ostvarile ove rezultate:

Starije djevojčice: ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Ivanković Antonija, 2. Jakobović Katja i 3. Simić Anja

Mlađe kadetkinje: pojedinačno: 1. Dekan Hana i 3. Mićić Teodora.

Kadetkinje: ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 1. Kraljević Marta, 8. Kremenjaš Ricarda, 10. Boto Bruna i 18. Ivanković Lucija

Starije kadetkinje: ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 3. Mićić Sara, 4. Hinić Sofija, 5. Peulić Nina, 7. Drmić Lota, 11. Damjanović Diana.

Juniorke: ekipno 3. mjesto, pojedinačno: 4. Jurčević Elena, 5. Gavrilović Ljiljana, 10. Lučić Lejla, 14. Mirosavljević Adrijana, 16. Rendulić Nora.

Starije juniorke: ekipno 3. mjesto, pojedinačno: 3. Severić Petra, 6. Jaman Mirjam, 8. Božanović Ana i 12. Anastasija Radojčić.

Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno 1. Turukalo Tanja, 2. Andrašević Ela i 3. Andrašević DijanaGimnastičarke Vukovara

GK Vukovar je nakon ovog natjecanja bogatiji za 2 zlata, 2 srebra i 2 bronce u ekipnoj konkurenciji i 4 zlata, 2 srebra i 5 bronci u pojedinačnoj konkurenciji.

Treneri i uprava zadovoljni su ostvarenim rezultatima. Pred gimnastičarkama i trenerima je još puno posla, kako bi na posljednjem, 4. kolu, u Sl Brodu rezultati bili još bolji

Srijeda, 16 Listopad 2024 08:27

Gotovo 300 ročnika, mladića i djevojaka, započelo je dragovoljno vojno osposobljavanje u Bojni za temeljnu vojnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Hrvatske kopnene vojske u Požegi. Riječ je o 44. naraštaju ročnika, odnosno četvrtom uputnom roku u 2024. godini. Upravo je ovaj naraštaj po broju ročnika i ročnica, a pristiglo ih je u Požegu 299, rekordan u zadnjih gotovo pet godina. U veljači 2020. imali smo više od 300, odnosno 345 mladića i djevojaka, na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. U odnosu na 2023., ove je godine broj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju porastao za čak 116,87 posto! U 2023. godini, naime, dragovoljno vojno osposobljavanje odslužilo je 326 ročnika, a ove godine, uključujući zadnji 44. naraštaj – bit će ih 707.

Od ukupno 299 ročnika koji su stigli u Požegu, po redovitom programu služi njih 289, od kojih su 33 djevojke. Po skraćenom programu pristupilo je ukupno deset kandidata, od kojih je osam djevojaka. Naime, osim standardnog programa dragovoljnog vojnog osposobljavanja, koji traje 40 radnih dana, na obuku se upućuju i ročnici koji prolaze skraćeni program u trajanju od 15 radnih dana, i to vrhunski sportaši, vojni specijalisti te kandidati za časnike zdravstvene službe.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija