Ispiši ovu stranicu

54. Šokačko sijelo održat će se online

54. Šokačko sijelo održat će se online TZ Županja

Županja je u veljači ove godine po 54. put trebala biti pozornica tradicijske kulture, folklora i narodnog stvaralaštva u kojoj su do sada uživali brojni posjetitelji.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnje Šokačko sijelo bit će održano u predviđenom terminu, ali bez publike, program će ići - online, a trenutna situacija iznjedrila je i simbolični slogan ovogodišnjeg izdanja 'Inat šokački'.
- 54. Šokačko sijelo održat će se u vremenu od 6. do 16. veljače.  Ove godine održava se pod nazivom 'Inat šokački' upravo zbog nemogućnosti  izravnog kontakata publike i izvođača i pokušat ćemo ga odraditi na način da ćemo ranije prirediti sadržaje koje ćemo  puštati putem različitih medija kako bi omogućili većem broju ljudi praćenje ove manifestacije - rekla je Terezija Nemetz, predsjednica Izvršnog odbora ove manifestacije.

Najava sijela s konjanicima održat će se 7. veljače i to će se moći vidjeti na gradskim ulicama.
- U 12 sati 7. veljače kada i inače kreću konjanici održat će se najava ovogodišnjeg Šokačkog sijela. Nećemo pozivati građane da se okupljaju na gradskim ulicama u većem broju jer će sve biti dostupno online preko stranica turističke zajednice i društvenih mreža - rekla je Nemetz te podsjetila kako je sijelo bilo održavano i za vrijeme Domovinskog rata i da su ove godine učinili sve da se ta tradicija ne prekine.

Pročitano 966 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI