Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Održan koncert Tiha noć u Vukovaru

Tiha noć u Vukovaru Tiha noć u Vukovaru Foto: Vedran Vuleta

Još 1997. godine, nakon mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom i Javnom ustanovom u kulturi Hrvatski dom Vukovar, udarili su temelje kulturno-religijskoj manifestaciji pod nazivom "Vukovarske adventske svečanosti".

Devetnaeste Adventske svečanosti u Vukovaru održavaju se pod sloganom Zrno života, sjeme zajedništva, a u sklopu istih po šesnaesti put održano je snimanje koncerta Tiha noć u Vukovaru.

- Iznova, uvijek uoči Božića svim našim građanima, vjernicima ovim lijepim koncertom stvaramo ugođaj Božića. Zahvaljujem se svima koji iz godine u godinu sudjeluju u organizaciji, svim izvođačima kao i našim vjernicima koji su uveličali ovaj događaj - rekao je fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.
tiha noc 3

Koncertu su nazočili zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Željko Cirba i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček kao i brojni vjernici koji su ispunili crkvu do posljednjeg mjesta.

Branka Uvodić, organizator koncerta rekao nam je tko je nastupio na koncertu: - Tamburaški orkestar Batorek iz Osijeka, Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća po vodstvom Želimira Sušića, Mia Dimšić, Aleksandra Čeliković Cvidrak, Maja Batorek, Meri Andraković, Adrijana Baković, Valentina Đerek, Viktorija Kulišić Đenka, Željko Lončarić Žec, Igor Delač, Marinko Blažinkov, Vlatka Burić Dujmović, Sara i Marko Škugor iz Šibenika, Stjepan Jeršek Štef, a posebna poslastica bili su dragi domaćini Vukovarski golubići. Drago nam je da koncertu svake godine prisustvuju i vjernici koji s nam dijele radost Božića.
tiha noc 1

Za kraj dodajmo kako će se snimka koncerta prikazati na Badnjak u 21:50 sati na prvom programu HRT-a.

tiha noc 2

Tiha noc vu golubici

Pročitano 3336 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI