NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)
Marija Molnar

Marija Molnar

Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 14:34

Dugo očekivani radovi na izgradnji vukovarske obilaznice duge 19 kilometara počeli su u ponedjeljak na dionici Bršadin sjever-čvorište Lužac, u duljini 6,5 kilometara, vrijednoj 28 milijuna eura. Po riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, riječ je o iznimno značajnom projektu cestovne infrastrukture za građane Vukovara, vrijednom ukupno više od 100 milijuna eura, prenosi HINA.

Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 14:20

U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova zgrada javnog sektora, naša je županija prijavila projekt pod nazivom Energetska obnova osnovne škole i dvorane Ivana Kozarca u Županji. Projekt je zadovoljio sve propisane uvjete javnoga poziva i predložen je za financiranje. Ukupna je vrijednost projekta nešto veća od 3 milijuna eura, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno je gotovo 2,6 milijuna eura, a ostatak novca osigurat će osnivač škole odnosno Vukovarsko-srijemska županija. Tim je povodom ovu školu izgrađenu još sedamdesetih godina prošloga stoljeća obišao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 10:41

Iz vukovarsko-srijemske policije priopćili su o 10 prometnih nesreća, pet s materijalnom štetom (Ilok-2, Vukovar, Vinkovci, autocesta A3) i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. 

Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 10:31

Od 12. ožujka do 15. travnja 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u sedam dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u 16 dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, priopćeno je iz vukovarsko.srijemske policije.

Petak, 12 Travanj 2024 15:41

Od danas do nedjelje (12. do 14. travnja 2024. godine) u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku otvoren je 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI. Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu. Održat će se i stručna predavanja i paneli o aktualnim temama lovstva, o čemu će govoriti priznati stručnjaci, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

Organizatori sajma su Gospodarski centar Osječko-baranjske županije d.o.o. i Osječko-baranjska županija, a suorganizatori Hrvatski lovački savez, Lovački savez Osječko-baranjske županije i Hrvatski športsko-ribolovni savez. Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstvo turizma i sporta, a sponzori su Općina Strizivojna i Hrvatske šume d.o.o..

Uz izlagače i posjetitelje, svečanom otvorenju Sajma SALORI 2024. danas su nazočili obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborske zastupnice Nataša Tramišak, Romana Nikolić i Vesna Vučemilović, saborski zastupnici Marin Mandarić, Stipo Šašlin i Domagoj Hajduković, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera Vlado Guberac, predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin te drugi uzvanici.

- Sajam SALORI održava se 19. put u gradu Osijeku, drugi put u našem Gospodarskom centru te predstavlja lijepu tradiciju sajmovanja u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Kao i svake godine, donosi mnoge inovacije i sve što se u lovu i ribolovu unapređuje i događa. Naglašavam da lov i ribolov u velikoj mjeri doprinose razvoju turizma na području naše županije. Kod nas se događaju i mnoga natjecanja, pa će se tako ove godine u Markovcu Našičkom održati Svjetsko prvenstvo u ribolovu s brojnim sudionicima i gostima. Takvi događaji također pridonose razvoju turizma Osječko-baranjske županije, na čemu radimo niz godina pa su i rezultati svake godine sve bolji i bolji - kazao je Mato Lukić na otvaranju Sajma.

Naglasio je da dolazak velikog broja izlagača, organiziranje radionica, panela, edukacija, natjecanja te bogata eno i gastro ponuda potvrđuju da su sajamska događanja i susreti potrebni. - Prije samo par godina, za vrijeme korone, pitali smo se hoćemo li ikada više doživjeti ovakve susrete i ovakvo druženje, a vidimo da to treba našim ljudima. Nema ljepše stvari nego direktno dogovarati sa svojim poslovnim partnerima, komunicirati i susretati na ovakvim sajmovima poznanike i prijatelje te na jednom mjestu imati druženje, komunikaciju i sve što ljudima treba. Prostor GC-a sam po sebi nudi puno mogućnosti i za ostale sajmove i manifestacije te pozivam sve zainteresirane građane da dođu na SALORI i uživaju - poručio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Saborska zastupnica Nataša Tramišak izrazila je zadovoljstvo radom Sajma SALORI i Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. - I po reakcijama i interesu izlagača i lovačkih saveza vidimo da u potpuno novom prostoru sve više i više njih dolazi u Osijek na ovaj sajam. Uostalom, to je bio smisao i svrha pokretanja projekta izgradnje ovog sajamskog i multifunkcionalnog prostora. Po broju manifestacija koje su održane u 2023. i do sada u 2024. godine možemo reći da Gospodarski centar u potpunosti ispunjava svrhu za koju je napravljen. Vjerujem da će ovaj vikend biti bogat i posjetiteljima jer ima zaista bogat i kvalitetan program za sve zaljubljenike u prirodu, lov i ribolov, ali i ponudu ruralnog turizma - kazala je Tramišak.  

- SALORI je jedan od najposjećenijih i najzanimljivijih sajmova u Osječko-baranjskoj županiji i šire. Kako se radi i o sajmu turizma, ističem da su turističke brojke u Gradu Osijeku iznimno dobre. Tako smo 2019. godine, koja je bila rekordna prije pandemije, imali oko 130.000 noćenja, a prošle godine bilo je više od 160.000 noćenja u gradu Osijeku, što je porast gotovo 25 posto. Uz brojke su dobri i trendovi, pa danas imamo 2.700 zaposlenih više u odnosu na 2021. godinu - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

Državni tajnik Mladen Pavić smatra da je moderni prostor Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije najbolja lokacija za održavanje Sajma posvećenog lovstvu i sportskom ribolovu. - Osječko-baranjska županija raspolaže s najkvalitetnijim lovištima, velikim bogatstvima voda i šuma te je ovo i u turističkoj promociji vrlo važna gospodarska grana jer Hrvatska ima gotovo 69.000 lovaca i više od 76.000 ribiča. Oba sektora, lovstvo i sportski ribolov, su prilično uređeni, pa će ova manifestacija pokazati sve čime Hrvatska raspolaže, a poglavito Osječko-baranjska županija - istaknuo je Pavić. Dodao je da u Hrvatskoj ima 1.065 lovišta, od toga je 107 u Osječko-baranjskoj županiji, i to 20-ak državnih, a ostalo su zajednička lovišta. Sva lovišta su vrlo kvalitetna po populaciji i raznolikosti divljači te prirodnom ambijentu.

Petak, 12 Travanj 2024 17:30

U Dnevniku HRV-a, između ostaloga, poslušajte:

Petak, 12 Travanj 2024 11:51

Za ovu je godinu odobreno 2 milijuna eura za provedbu 48 infrastrukturnih projekata na području jedinica lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji, financiranih sredstvima iz državnoga proračuna putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. U velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku tim je povodom održana prigodna svečanost na kojoj je predstavnicima općina i gradova iz ove županije uručeno 39 ugovora o financiranju u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ugovore je načelnicima i gradonačelnicima uručio tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić.

Četvrtak, 11 Travanj 2024 17:27

U Dnevniku HRV-a, između ostaloga, poslušajte:

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija