Ispiši ovu stranicu

GLAS KOJI NE ŠUTI - GLAS KOJI SE ČUJE

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

U emisiji govorimo o 16. novinarsko-književničkom susretu – Grad to ste vi, koji se ove godine zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u cijelosti odvija u 24-satnom programu Hrvatskoga radija Vukovar. U Gradskoj knjižnici Vukovar, pak do 27. studenoga možete pogledati izložbu posvećenu upravo ovoj manifestaciji u proteklim godinama.

Organizatori novinarsko-književničkih susreta - Grad to ste vi su Hrvatsko novinarsko društvo, Društvo hrvatskih književnika, Gradska knjižnica Vukovar i Hrvatski radio Vukovar. Predstavnici ovih institucija naši su gosti.

U drugom dijelu emisije razgovarat ćemo s predstavnicima gradske vlasti, Vukovarcima koji su 1991. godinu upamtili po brutalnoj srpskoj agresiji na Vukovar, po eksplozijama granata, mirisu vlažnih podruma, plaču, beznađu, strahu i smrti… ali i hrabrom glasu koji se širio hrvatskim i svjetskim radijskim eterom šireći istinu. Glasu koji je ulijevao nadu i vjeru u sretniju hrvatsku budućnost. Glasu zbog kojega su strašna vukovarska svjedočanstva ugledala svjetlo dana u ostatku Hrvatske, Europe i svijeta.

Tadašnja programsko-tehnička ekipa Hrvatskoga radija Vukovar ostala je sa svojim sugrađanima do samoga kraja. Do sloma obrane grada 18. studenoga 1991. godine.

Emisiju uređuje i vodi Adrijana Čorak.

Pročitano 582 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Glas koji ne šuti - glas koji se čuje