Ispiši ovu stranicu

Dnevnik Plus, subota 13. 10. 2018.

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru prema prvim, neslužbenim procjenama na prosvjedu je bilo preko 20.000 prosvjednika. Prosvjed je protekao bez incidenata, a s prosvjeda su upućene oštre kritike na dosadašnji nerad državnih institucija po pitanju procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i za nekažnjavanje počinitelja koji i danas slobodno žive u Hrvatskoj i Vukovaru.

Na pozornici na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svoja svjedočenja iznosili su hrvatski branitelji, i civili koji su prošli pakao Veleprometa, Borovo Commerca, ali i Dalja i koncentracijskih logora u Srbiji, kao i činjenice da za zločin na Ovčari pravi počinitelji još nisu kažnjeni. Prosvjednicima se nakon brojnih svjedočanstava posljednji obratio gradonačelnik Vukovara i organizator prosvjeda Ivan Penava, koji se zahvalio na odazivu prosvjednika i pozvao je na borbu za pravedniju Hrvatsku.

Specijalno izdanje Dnevnika Plus u cijelosti je posvećeno današnjem prosvjedu u Vukovaru kojega je uredio i vodio Robert Rac,

Pročitano 1171 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Dnevnik Plus 13. listopada 2018.