NAJNOVIJE
Aleksandrovac je pobjednik košarkaškog turnira 3x3

U organizaciji udruge „Vukovar basket“, na SRC „Lijeva bara“ u Vukovaru, održan je treći po redu turnir u 3X3 uličnoj košarci „Vukovar basket vol 3“. Turnir i ove godine ima međunarodni karakter, budući su nastupile ekipe iz BiH, Srbije, Mađarske i Hrvatske uključujući reprezentacije Hrvatske U18 i Mađarske U22 i U23. Turnir je bio druga stanica prvenstva Hrvatske u 3x3 košarci, a završnica će se održati u Ninu. Nastupilo je 14 ekipa seniora te isto toliko ekipa u U17 uzrastu.

Nakon 12 sati intenzivnih utakmica i atraktivne igre, ekipa 3x3 Aleksandrovac (BiH) odnijela je pobjedu. U paralelnom turniru U17 dječaka, ekipa Lege je osvojila titulu i plasirala se na završnicu Prvenstva Hrvatske u Karlovcu.Pobjednici

Brojni posjetitelji podržali su događaj, stvorivši nezaboravnu atmosferu i potvrdivši Vukovar kao središte vrhunske 3x3 košarke u regiji.

Turnir se igrao pod okriljem Hrvatskog košarkaškog saveza, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a jedan je od izlučnih za završnicu državnog prvenstva koja se ove godine igra u Ninu (seniori) i Karlovcu (U17).

 

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 13:00)
Šibenik je novi član Hrvatske nogometne lige

U odlučujućoj utakmici posljednjeg kola SuperSport Prve nogometne lige Šibenik je u Osijeku pobijedio Zrinski Osječko s 2:0, pogocima Josipa Majića u 35. iz kaznenog udarca i Ivana Božića u 77' . Šibenik se tako plasirao u najviši rang hrvatskog nogometa - SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu. Domaćin Zrinski Osječko nije zadovoljan suđenjem Frana Jovića smatrajući da je kazneni udarac za Šibenik prestrogo dosuđen kao drugi žuti karton, odnosno crveni Petru Korovu. Također, smatraju da je u 42' trebao, po istim kriterijima biti dosuđen i kazneni udarac za Zrinski. Obje ekipe su imale odličnu sezonu iza sebe ali je na kraju pobjeda pripala Šibeniku.

 

Cibalia - Vukovar 1991 1:5

U županijskom derbiju u Vinkovcima Vukovar 1991 je pobijedio Cibaliju 5:1. Niti jednoj ekipi bodovi nisu ništa značili ali je uvijek lijepo prvenstvo završiti pobjedom. Svoj dan imao je 17 – godišnji Noel Đurković koji postigao svoj prvi hat trick u seniorskoj konkurenciji.

Poveo je Vukovar pogotkom Noela Đurkovića u 14'. Na 2:0 povisio je Dario Rugašević u 52'. Treći pogodak postigao je Robin DeJesus Gonzalez Ruiz u 65'. Do kraja susreta Noel Đurković je još dva puta tresao mrežu i to u 74' i 85'. Počasni pogodak za domaćini postigao je Filip Jazvić u 88'.

Evo što je o utakmici rekao trener Vukovara Marko Novoselac – Mogu samo pohvaliti dečke kako su odradili utakmicu od prve do zadnje minute. Kako sam ja uživao sa strane kao trener, ja vjerujem da su oni tako uživali na terenu kao igrači. Sve principe nogometne igre su ispoštovali , bili smo gusti, kompaktni, tražili smo međulinijskim pasom izlaz u njihove zone 2 i 3, odlično su ulazili u međuprostor i tako smo i postigli dva pogotka. Tako da ja s cijelom prikazanom igrom mogu biti prezadovoljan. Od prvog trenutka kada sam došao tu, nakon trenera Božića, tražio sam da samo uživaju na terenu jer ja vjerujem da ti momci znaju i žele igrati nogomet i njima treba samo prepustiti da uživaju i igraju i tako je bilo i u ovoj utakmici. Fenomenalan rezultat na kraju za nas i ja vjerujem da ćemo u tom ritmu krenuti i iduće sezone – rekao je Novoselac.

Sigurno je puno zanimanja privukao mladi Noel Đurković koji je postigao tri gola – Njegov put je itekako bio težak ali dijete je strpljivo radilo i šutjelo kroz cijelu godinu kako je bio u juniorima. Kad nije pozvan za seniore on je nastavljao dalje raditi i mislim da je to pravi pokazatelj i primjer mlađim igračima kako se treba odnositi prema trenažnom procesu, prema klubu i svim aspektima nogometne igre i onda te to jednostavno i nagradi – rekao je Novoselac

 

U ostalim susretima posljednje 33. kola Orijent i Jarun odigrali su 0:0, BSK je pobijedio Dugopolje 2:1, Dubrava Tim kabel - Solin 3:0 a Croatia Zmijavci – Sesvete 3:1. Iz lige ispada Solin dok će pretposljednji Orijent u kvalifikacije za ostanak u ligi.

Na kraju prvenstva ljestvica izgleda ovako:

Poredak:

1. Šibenik 82

2. Zrinski Osječko 81

3. Vukovar 1991 58

4. Sesvete 42

5. Jarun 40

6. Dubrava Tim kabel 38

7. Dugopolje 37

8. Cibalia 37

9. Croatia Zmijavci 36

10. BSK Bijelo Brdo 34

11. Orijent 33

12. Solin 24

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 12:39)
Otvoren novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“

Hrvatska zajednica županija izvijestila je u ponedjeljak da je otvorila novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva, a najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju. 

Novi krug foto natječaja otvoren je od 2. do 16. lipnja. Autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije, na stranicama Hrvatske zajednice županija.

U kategoriji Glavni foto natječaj žiri bira ukupno 21 fotografiju. Fotografije snimljene dronom je kategorija u kojoj žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom.  Zadnja kategorija je Hrvati izvan Hrvatske u kojoj žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. 

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10 000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva.

Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 hrvatsku županiju. 

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a koncem 2023. i u Europskome odboru regija u Brusselsu.

Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja „Volim svoju županiju“ krase zidove Opće bolnice Zadar. 

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 12:23)
Od ponoći nove cijene goriva

Danas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg smjesa propan - butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg za velike spremnike.

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.

Prema novoj Uredbi nove cijene su: 

· 1,47 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje 0,02 EUR/l)

· 1,38 EUR/l za dizelsko gorivo (promjena 0,00 EUR/l)

· 0,84 EUR/l za plavi dizel (promjena 0,00 EUR/l)

· 1,07 EUR/kg UNP za spremnike (povećanje 0,05 EUR/kg)

· 1,64 EUR/kg UNP za boce (povećanje 0,05 EUR/kg).

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 12:13)
Tijekom vikenda na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije 16 prometnih nesreća

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako se tijekom vikenda, dogodilo ukupno 16 prometnih nesreća, 13 sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama.

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 11:34)
Na utrci u Osijeku šestero ozlijeđenih prilikom izlijetanja vozila sa staze

Šest je gledatelja ozlijeđeno, ali su izvan životne opasnosti nakon što se u njih u nedjelju poslijepodne na 31. Osijek Street Raceu zabio natjecateljski automobil, izvijestila je osječko-baranjska policija, a prenosi HINA.

Nesreća se dogodila na utrci u Sportskoj zračnoj luci Osijek-Čepin gdje se okupilo 230 natjecatelja iz cijele Europe.

- Jedan od vozača izgubio je kontrolu nad vozilom te udario u tribinu pri čemu je ozlijeđeno nekoliko gledatelja. Brzom reakcijom medicinskog tima, svim ozlijeđenima pružena je pomoć i nitko nije u životnoj opasnosti - izvijestili su organizatori utrka.

U osječkoj policiji kažu da su dojavu o nesreći zaprimili oko 15 sati i 25 minuta.  Ozlijeđeni gledatelji prebačeni su u Klinički bolnički centar Osijek.

Prema prvim informacijama policije, vozač automobila nije ozlijeđen i nije bio alkoholiziran.

Očevidom će se utvrditi uzrok gubitka kontrole nad vozilom.

Natjecanje je počelo u 14 sati i trebalo je trajati do 18 sati, no zaustavljeno je zbog očevida i utrke se danas više neće održavati.

(Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 09:10)
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Subota, 04 Prosinac 2021 17:16

Grad Vukovar osigurao božićnice za umirovljenike.

Obilježena 30 obljetnica pogibije pilota i padobranaca u Otoku.

Gradit će se spomenik žrtvama Svinjarevaca u Domovinskome ratu.

Gradska tvrtka Tehnostan dobila vrijedno priznanje.

Održana konferencija Pametna sela.

Potpisani ugovori za realizaciju projekata u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županije.

Tjednik uređuje i vodi Mirjana Đermadi

Petak, 03 Prosinac 2021 15:07

 Pametna sela naziv je konferencije održane u Palači Srijem u Vukovaru koja je imala za cilj potaknuti revitalizaciju i  pozitivna demografska kretanja u hrvatskim selima s naglaskom na slavonska sela.

Poznata je činjenica kako slavonska sela sve više gube korak kako i s kvalitetnim infrastrukturama, tako i sa suvremenim tehnologijama  i visokoobrazovanom stručnome kadru koji napušta ruralna područja i odlazi u gradove.

Među skupina Europskog parlamenta za ruralna, planinska i udaljena područja i pametna sela, koju predstavlja  zastupnik u Europskom parlamentu  i predsjednik  spomenute među skupine Tomislav Sokol radi na jačanju kohezije unutar EU i poticanju razvoja takvih područja.

-Kvalitetniji  život na selu nije samo pitanje i zadaća lokalnog stanovništva, već je to zadaća i nas političara. Stoga je jedan od mojih ciljeva promicati i zagovarati smanjenje razlika među regijama uz pomoć raspoloživih europskih fondova, programa i inicijativa s posebnim naglaskom na ruralna područja koja imaju ključnu ulogu u 21. stoljeću-, rekao je zastupnik Sokol  rekavši kako su mogućnosti financiranja pametnih sela iz različitih EU fondova poput Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda i Europskog socijalnog fonda plus.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković  naglasila je kako koncept Pametna sela zahtijeva fokus svih relevantnih čimbenika od državnih i lokalnih tijela i institucija do lokalnih razvojnih agencija ali i pojedinaca.

-Ovo Ministarstvo  poljoprivrede doista se trudi konkretizirati sinergijske učinke i dosljedno ga primjenjuje. Najprije povećali smo dvostruko  sredstva kroz idući strateški nacionalni plan  za lokalne akcijske grupe. Nema pametnog sela bez pametnoga čovjeka i nema budućnosti bez mladog čovjeka. Stoga smo u nacionalnom strateškom planu planirali povećati jedinične potpore koja je bila namijenjena mladim poljoprivrednicima. Razgovaramo i o plaćanju i udjelu onih sredstava koja su rezervirana samo za mlade poljoprivrednike. No treba reći da smo mi samo u 2020. godini povećali broj mladih poljoprivrednika za 2.300.  što je povećanje preko 9 posto. -rekla je Vučković.

Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan istaknuo je  kako će  mlad i obrazovan čovjek u ruralnu sredinu doći samo u slučaju ukoliko se bavi visoko dohodovnom djelatnosti.

-Takav će čovjek živjeti u ruralnoj sredini samo ako uz dobro plaćen posao ima i sve suvremene infrastrukturne mogućnosti za kvalitetan život. Trenutno mi nemamo takvu situaciju u našim mjestima i moram učiniti sve kako bi se to promijenilo. U Vukovarsko-srijemskoj županiji nastojat ću stvoriti bazu ideja i projekata o tomu  što ljudi kroz koncepciju pametnoga sela žele imati. Kad to budemo imali, iz toga ćemo crpiti mogućnosti u kojem pravcu trebamo ići- zaključio je župan.

-Broj stanovnika ruralnih područja Hrvatske se smanjuje, ali ne nalazimo način kako to riješiti. I dalje je prisutan odlazak ljudi u velike gradove, što se i nadalje predviđa, a smatram da je to pogrešno i te procese treba promijeniti. Gradovi ne mogu bez sela koja proizvode, stvaraju, ali o tomu  trenutno ne postoji takva svijest. Mislim da moramo sačuvati naša ruralna područja, poticati ih na sve moguće načine, pa i kroz fondove EU i projekte poput Pametnih sela - rekao je župan Ivan Anušić.

Potpisani ugovori za realizaciju projekata u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji

Nakon konferencije Pametna sela, ministrica poljoprivrede, Marija Vučković, potpisala je ugovore sa županima Damirom Dekanićem i Ivanom Anušićem za realizaciju projektne dokumentacije za projekt Logističko distribucijskog centra Vinkovci i  Centra crne slavonske svinje -Fajferice  u Antunovcu u ukupnom iznosu od  650.000 kuna.

Ugovori 5

-Projekt Logističko distribucijskog centra ima za cilj objediniti proizvode s područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi bili konkurentniji na domaćem i inozemnom tržištu i postigli veću vrijednost. Ono što želim postići da puno veća dodana vrijednost posebno u prehrambenoj proizvodnji i drvnoj industriji ostaje u ovome prostoru. Kada tome bude tako rasti će i privatna inicijativa i plaće – naglasio je župan Dekanić.

-Kroz projekt Centar crne slavonske svinje- Fajferice čije je izvorište Antunovac kod Osijeka cilj je, među ostalim, ojačati brandiranje  pasmine crne slavonske svinje, potaknuti uz tradicionalnu i proizvodnju široke lepeze različitih inovativnih proizvoda ove slavonske pasmine svinja što bi ujedno doprinijelo i otvaranju novih radnih mjesta-rekao je župan Anušić.

Četvrtak, 02 Prosinac 2021 12:04

U Brčkom je potpisan Memorandum o uspostavljanju suradnje između Grada Vinkovaca i Brčko distrikta, potpisali su ga gradonačelnici Ivan Bosančić i Esed Kadrić s ciljem unapređenja društvenog i gospodarskog razvoja gradova kroz definiranje projekata od zajedničkog interesa.  Upravo zahvaljujući suradnji dvaju timova gradovi će biti povezani kroz različite programe, dok će veliki broj aktivnosti posebno biti usmjeren na područje gospodarstva. To podrazumijeva povezivanje poduzetnika te razmjenu znanja, iskustava i pozitivne prakse na pripremi EU projekata, kao i upoznavanje s poduzetničkim programima.

-Vjerujemo kako ćemo kroz Memorandum imati priliku prenijeti jedni na druge iskustva iz različitih područja kao što su kultura, europski fondovi, društvene djelatnosti, obrazovanje. Siguran sam kako ćemo u budućnosti puno toga zajednički učiniti te uspješno iskoristiti dostupna europska sredstva, a na dobrobit svih stanovnika naših dvaju gradova- rekao je ovom prigodom gradonačelnik Bosančić.

Četvrtak, 02 Prosinac 2021 11:47

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđena 5341 osoba novooboljela od covida-19,  76 osoba pozitivnih na koronavirus je umrlo, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Hrvatskoj su ukupno od početka pandemije umrle 11.043 osobe zaražene koronavirusom. U samo 15 dana u Hrvatskoj je umrlo oko 1000 oboljelih od covida-19. Trenutno je u Hrvatskoj ukupno 32.603 aktivna slučaja covid-19 infekcije

Na bolničkom je liječenju 2391 pacijent, od čega ih je 311 na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 26.167 osoba. Cijepljeno 54,05 posto ukupnog stanovništva.

Četvrtak, 02 Prosinac 2021 11:42

U Osječko-baranjskoj županiji 279 je novopozitivnih osoba na koronavirus. Osijek s 122 novoboljelih te Đakovo s 30 i Našice sa 18 novooboljelih osoba, gradovi su u ovoj županiji s najviše novih slučajeva koronavirusa.

Preminulo je devet osoba. Hospitalizirana je 141 osoba, a u respiracijskom centru je 27 osoba. U samoizolaciji je 1.214 osoba.

Četvrtak, 02 Prosinac 2021 11:37

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 125 novih pozitivnih osoba na COVID-19, među kojima 25 osoba iz Vukovara, 16 osoba iz Županje, 14 osoba iz Vinkovaca, 9 osoba iz Ivankova, 6 osoba iz Mirkovaca, po 5 osoba iz Otoka i Tovarnika, po 4 osobe iz Bošnjaka i Nuštra, po 3 osobe iz Lovasa, Nijemaca i Privlake, po 2 osobe iz Bogdanovaca, Borova, Bršadina, Cerne, Gunje, Sotina, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca i Šiškovaca, te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Babine Grede, Donjeg Novog Sela, Durića, Rokovaca, Slakovaca, Šarengrada, Tordinaca, Tripinje i Vrbanje. Jedna je osoba preminula.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 18885 , a ukupno je preminula 341 osoba.

Trenutno je u županiji 67 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 614 osoba.

Srijeda, 01 Prosinac 2021 14:04

Unatoč velikom broju građana koji su posjetili Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju  iz cijele Hrvatske tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2021. ,broj oboljelih od koronavirusa nije se povećao, štoviše mjerodavne službe bilježe blagi pad, doznajemo od dr. Jasne Topolovec  u vukovarskoj Epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. Dr. Jasna Topolovec izrazila je nadu kako bi se takav pozitivan trend mogao nastaviti ukoliko se što veći broj ljudi cijepi protiv koronavirusa.

Dr. Topolovec je naglasila kako je cijepljenje jedini način suzbijanja epidemije te apelirala na sugrađane  koji nisu cijepljeni da se cijepe.

-U Vukovaru je to moguće u Domu zdravlja jednom tjedno, u Službi za epidemiologiju HZJZ i u ambulantama opće medicine.  Ukoliko bude i potrajalo veliko zanimanje za cijepljenje, vjerujemo kako ćemo i na razini Hrvatske i naše županije  još više smanjiti broj oboljelih, ali i broj umrlih i istodobno rasteretiti bolnice i bolničke kapacitete. – poručila je Topolovec.

Srijeda, 01 Prosinac 2021 13:40

Vukovarsko klizalište koje je i ove godine smješteno u Perivoju Dvorca Eltz, otvoreno je na  radost brojnih naših sugrađana. Rad klizališta uvjetovan je epidemiološkim mjerama, no i ove godine značajno je zanimanje za ovu vrstu rekreacije, potvrdio i Teo Šteter trener i voditelj klizališta.

-Trenutno  epidemiološke mjere omogućuju veći broj posjetitelja na otvorenom, pa vjerujemo kako će ove godine posjećenost klizalištu biti i veća nego što je bila prošle godine- rekao je Teo Šteter. Naglasio je kako ovogodišnje posjetitelje vukovarskog klizališta očekuje škola klizanja za djecu i mlade, igre na ledu, mala škola hokeja i brojni drugi zanimljivi sadržaji, a ulaz je besplatan.

Vinkovčani će također dobiti klizalište, a sve su pripreme pri kraju, otkrila je organizatorica Adventa u Vinkovcima, Marija Gerovac. Ona je naglasila kako je ove godine klizalište na novoj lokaciji, a riječ je o Slavonskome sokaku kojega su posjetitelji dobro prepoznali tijekom Vinkovačkih jeseni.

-U tijeku su zadnje tehničke pripreme na klizalištu i vjerujemo kako će sve biti završeno do 11. prosinca kada planiramo otvoriti klizalište- rekla je Gerovac te dodala kako će ulaznice za klizalište biti simbolične.

U Osijeku je klizalište započelo s radom u ponedjeljak, 29. studenoga 2021. u Sokol centru. Na 1.500 kvadrata ledene površine dozvoljeno maksimalno 100 klizača po smjeni.Cijena ulaznice za osječko klizalište je  20 kuna, a 15  kuna plaća se najam klizaljki ukoliko klizači nemaju svoje.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija