Održan Padobranski kup Vukovar 2016.

Skok na cilj Skok na cilj Foto: Valerija Lozančić

Aeroklub Borovo organizirao je Padobranski kup grada Vukovara 2016.

Tijekom dva dana jedanaest padobranaca iz Hrvatske i Srbije natjecalo se u disciplini skok na cilj s 1000 metara pojedinačno. Nakon osam skokova svakog od padobranaca najbolji rezultat postigao je Aleksandar Cvetković iz Novog Sada, drugi je Siniša Živko iz Aerokluba Osijek, a treća članica državne reprezentacije Helena Janson također iz Aerokluba Osijek.

- Iako sam mislila da nikada neću moći skočiti s padobranom, slušajući priče kako je u zraku lijepo, odlučila sam se na to i već 29 godina skačem, imam 3.525 skokova, rekla je Janson dodajući kako je potrebna doza treme da bi odreagirali na vrijeme i odradili sve kako treba. -Dok god se ponašamo prema pravilima, ne bi nam se trebalo ništa dogoditi, zaključuje Janson.

Branislav Mišić, nastavnik padobranstva i rukovoditelj skokova na Kupu Vukovar 2016. istaknuo je kako je cilj ovakvih natjecanja da se zrakoplovstvo i padobranstvo približi što većem broju ljudi te da padobranci koji sudjeluju na natjecanju razmijenjuju svoja iskustva, upoznaju naš grad, druže se i zabave. Podsjetio je kako zrakoplovstvo i padobranstvo u Vukovaru imaju dugu tradiciju. -Prvi aerodrom u Vukovaru napravljen je još 1933. godine, dakle imamo ga već 83 godine, a također smo poznati i po padobranstvu i padobrancima koji su čak bili i svjetski rekorderi. Uistinu imamo dugu tradiciju i nastojimo ju održat. I ovim kupom to pokušavamo iako nam je sve teže raditi i opstati, naglasio je Mišić.

04. rujna održat će se tradicionalni Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen na članove Aerokluba Borovo koji su poginuli u Domovinskome ratu, odnosno aeromiting na kojem će se piloti natjecati u preciznom slijetanju aviona, podsjetio je instruktor letenja i dopredsjednik Aerokluba Borovo Velimir Molnar.

Aeroklub Borovo imao oko 25 članova, od kojih 4 pilota i desetak padobranaca.

Pročitano 1214 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase