Ispiši ovu stranicu

Uz udžbenike vukovarskim osnovnoškolcima i besplatne bilježnice

Korice bilježnice ilustrirane motivima Vukovara Korice bilježnice ilustrirane motivima Vukovara Foto: GV

Grad Vukovar i ove će godine osigurati besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce na području grada Vukovara, a uz njih stižu i besplatne bilježnice zahvaljujući pomoći Vodovoda grada Vukovara.

Iz Gradske uprave podsjećaju kako je ovaj projekt počeo prije dvije godine, kada je nabavljen 19.961 udžbenik za 2081 učenika i u tu svrhu utrošeno je nepunih 1,2 milijuna kuna.

Biljeznica-6

Za nadolazeću školsku godinu Grad je proveo nabavu i odabran je ponuditelj za nabavu 1665 udžbenika čija cijena iznosi približno 114.000 kuna. Udžbenici će, kao i prethodnih godina, biti darovani školama, a njima će se koristiti 2014 učenika.

Biljeznica-8

Isporuka udžbenika očekuje se do 1. rujna. Inače u protekle dvije godine nabavljeno je ukupno 23.864 udžbenika u iznosu većem od 1,4 milijuna kuna. Međutim, zanimljivost je da će osim besplatnih udžbenika svi osnovnoškolci ove školske godine dobiti i besplatne bilježnice.

Biljeznica-2

- Riječ je o projektu izrade i podjele školskih bilježnica koji je pokrenut na inicijativu Grada. Bilježnice su posebno dizajnirane, a na koricama se nalaze prepoznatljivi motivi i znamenitosti grada Vukovara - rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović, dodajući kako će na ovaj način roditelji 2014 učenika biti dodatno financijski rasterećeni.

Biljeznica-4

Bilježnice će, osim prekrasnih motiva Vukovara sadržavati i edukativne poruke poput: "Gdje Dunav ljubi nebo...", "Srijem - lijepo je živjet' u njem'", "Slavonijo tko te nije volio", "Stoji Grad!", "Navik on živi ki zgine pošteno", "Grad, to smo mi!", "Ponosni na prošlost, okrenuti budućnosti!", "Tu smo svoji na svome, dome, slatki dome."

Biljeznica-3

- Osim što na ovaj način vodimo jasnu socijalnu politiku, kojom našim sugrađanima, roditeljima naših osnovnoškolaca financijski olakšavamo proces školovanja djece, trudimo se i kod osnovnoškolaca djelovati edukativno. Želimo da kroz motive Vukovara kojima su ilustrirane korice bilježnica, najmlađi još više zavole grad u kojemu žive, uče o njegovim ljepotama i razviju svijest da ga svi trebamo čuvati, kako bi nam bio još ljepši - kaže Živanović, koja je izrazila nadu da će upravo putem ovih bilježnica naši osnovnoškolci lakše usvojit nova znanja u školskim kupama.   

Biljeznica-5

Učenicima nižih razreda osnovnih škola bit će darovani kompleti od deset bilježnica, dok će učenici viših razreda osnovnih škola dobiti komplete po osam bilježnica. Za taj se projekt planira utrošiti oko 115.000 kuna koje je osigurao Vodovod grada Vukovara.

Biljeznica-7

 

 

Pročitano 4369 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac