Ispiši ovu stranicu

Župan Flego i gradonačelnik Miletić podržali projekt obnove Vodotornja

Izaslanstvo Grada Vukovara u posjetu Puli i Istarskoj županiji Izaslanstvo Grada Vukovara u posjetu Puli i Istarskoj županiji Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava se u pratnji pročelnice Upravnog odjela za opće poslove i Ured gradonačelnika Sanje Tokić sastao sa županom Istarske županije Valterom Flegom te pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem u prostorijama Komunalne palače. 

Ovom je prigodom gradonačelnik Vukovara prezentirao plan obnove vukovarskog Vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, kojim povodom delegacija Grada Vukovara ovih dana boravi u Istri i Kvarneru.

- Intencija nam je bila pozitivnu priču o obnovi Vukovara, u koju su bile uključene sve županije, nastaviti zajednički provoditi i u budućnosti kroz projekt vukovarskog Vodotornja - istaknuo je Penava dodajući kako Vukovar i dalje mora biti grad svih Hrvata i građana Republike Hrvatske.

Pulski gradonačelnik i istarski župan iskazali su punu spremnost za sudjelovanje u ovom, za cijelu Hrvatsku, značajnom projektu.

- Mi volimo reći da Istra spaja ljude te je, stoga, logičan slijed da se svi zajedno priključimo akciji prikupljanja sredstava za vukovarski Vodotoranj, koji i sam predstavlja simbol zajedništva - naglasio je gradonačelnik Pule.

Na gradonačelnikove se riječi podrške nadovezao i župan Flego kazavši kako planira okupiti sve istarske gradove i općine koje žele pomoći i biti djelom ove priče. Flego je ujedno podsjetio kako je Istarska županija u Vukovaru obnovila Osnovnu školu Antuna Bauera te Istarsku ulicu u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica. (Grad Vukovar)

Pročitano 924 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac