Ispiši ovu stranicu

Startao Teh maraton Ilok-Prevlaka

Đuka Pelcl propješačit će 1400 km Đuka Pelcl propješačit će 1400 km Foto: 24sata.hr

Iz Iloka na put dug 1400 kilometara do Prevlake jučer je pješice krenuo Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova, članice Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) ii osnivač građanskog radio CB kluba Sokol iz Požege.

Naime, Hrvatska zajednica tehničke kulture, koja ove godine obilježava 70. godišnjicu kontinuiranog djelovanja, organizirat će povodom godišnjice tijekom cijele godine brojne aktivnosti, a prva od njih je Teh maraton.

Pelcl će dnevno prelaziti 40-ak kilometara, a dolazak na cilj na Prevlaku predviđen je 14. ožujka. Tijekom putovanja obići će mnoge zajednice tehničke kulture, posjetiti Muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu, rodno mjesto čuvenog znanstvenika u Smiljanu, Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici, Zvjezdano selo Mosor iznad Splita te mnoge druge lokacije, a sve s ciljem promocije tehničke kulture i svih udruga i zajednica tehničke kulture koje su udružene u Hrvatsku zajednicu tehničke kulture te ukazivanja na važnost tehničke kulture za razvoj pojedinca, ali i šire društvene zajednice. - Ideja je došla spontano, a ovim pothvatom želimo proslaviti 70 godina djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture i 25 godina od osnutka CB radio kluba te potaknuti mlade da se usmjere prema tehničkim i istraživačkim zanimanjima, rekao je Pelcl koji je jučer stigao i u Vukovar gdje su ga, između ostalih, dočekali članovi klubova mladih tehničara osnovnih i srednjih škola i njihovi profesori te ostalih klubova, društava i udruga vezanih uz tehničku kulturu.

Organizator Teh maratona je HZTK, a suorganizatori su Hrvatski savez CB radioklubova, zajednice tehničke kulture i Tehnički muzej “Nikola Tesla“.

Pročitano 1468 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić