Ispiši ovu stranicu

VTV 22 godine s vama!

Vinkovačka televizija navršila 22 godine! Vinkovačka televizija navršila 22 godine! Foto: VTV/R.Rac

Okupljanjem na zajedničkoj večeri zaposlenici Vinkovačke televizije skromno su obilježili 22. obljetnicu, a to će prigodno učiniti i u programu, redizajnom i programskim novitetima. 

Vinkovačka televizija s emitiranjem programa započela je 1. veljače 1994. godine. Ova televizija danas je jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, ali i jedna od najjačih lokalnih televizija u Hrvatskoj. - I najveći kritičari ove televizije, zasigurno će priznati kako bi bez Vinkovačke televizije gledatelji s ovog područja ostali uskraćeni za brojne informacije lokalnog značaja - rekla je Ana Šibenik Tomić, glavna i odgovora urednica VTV-a, te dodaje kako povodom 22. obljetnice rada, djelatnici ove medijske kuće mogu biti zadovoljni da su uz sve poteškoće, prije svega gospodarskog predznaka, ustrajali i opstali na tržištu.

Naime, kao i na medije uopće, kriza se odrazila i na rad ove medijske kuće. U više od dva desetljeća djelovanja Vinkovačka televizija postala je zasigurno najutjecajniji lokalni medij na području Vukovarsko-srijemske županije, no ova televizija iznimno je gledana u cijeloj D1 regiji, kao i šire u zemlji i izvan nje.

Vinkovačka televizija svakodnevno emitira vlastiti program koji digitalnim signalom pokriva D1 regiju odnosno Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku te dio Brodsko-posavske županije, kao i rubna područja uz granicu u zapadnoj Vojvodini i bosanskoj Posavini. Na tom prostoru u dometu signala ove televizijske kuće živi više od 500.000 ljudi. Broj gledatelja značajno raste uzmu li se u obzir oni koji gledaju putem streaminga ili mreža kao što su MaxTV, Opti TV, B.net i dr. Također, emisije Vinkovačke tv prikazuju se i na drugim lokalnim postajama.

U sljedećem razdoblju cilj VTV-a je zadržati dosadašnje i osvojiti nove gledatelje. Danas je to postao pravi izazov, stoga je plan uvesti nove i redizajnirati dosadašnje emisije. Nove emisije uvodit će se postupno, ali i zadržati one koje su već prepoznate od strane gledatelja. Dio noviteta gledatelji će vidjet već ovih dana, a dio je u pripremi za ljetnu i jesensku shemu.

Uz Dnevnik Vinkovačke televizije u 19 sati, Vijesti u 16, mozaičnu emisiju Tu oko nas srijedom i četvrtkom od 16 sati, Niski start s uvijek zanimljivim sportskim vijestima ponedjeljkom u 20 sati, prepoznatu poljoprivrednu emisiju Zlatna dolina nedjeljom u 12 sati, zatim putopis Život piše priče srijedom u 20 sati, emisiju o nacionalnim manjinama Objektiv subotom u 18 sati, emisiju za djecu i mlade Tko zna zna subotom i nedjeljom u 10 sati, Aktualno četvrtkom u 20 sati, Vukovarski mozaik, Regionalnu kroniku... Također, tu su i kontakt emisije u kojima su gledatelji na prvom mjestu i gdje se slušaju njihova razmišljanja i komentari.

Od novih emisija VTV izdvaja Gospodarsku zonu koja se bavi temama vezanim uz gospodarstvo ovoga područja, Domovnicu  kojoj je cilj povijesno vjerodostojno prikazivanje Domovinskog rata. Sve zaljubljenike u tamburašku glazbu razveselit će informacija da od 1. veljače u programu Vinkovačke televizije mogu gledati Snašin sokak, emisiju koju vodi Marija Pavković Snaša.

U pripremi su još neke emisije, među kojima ona o županijskom nogometu, vjerska emisija te zabavna obiteljska emisija Gerberove čarolije u kojoj će se u ulozi voditelja okušati mađioničar Saša Gerber.

Uz navedene programske novosti na Vinkovačkoj televiziji vezane su i uz kadrovske promjene. Naime, od svibnja prošle godine mjesto direktora preuzela je Senka Krišto-Sladin, od početka 2016. nova glavna i odgovorna urednica je Ana Šibenik Tomić, dok je bivša dugogodišnja glavna urednica Biljana Pavlović iz programa prešla u marketing, te obnaša funkciju direktora marketinga.

I u nadolazećem razdoblju VTV će se oslanjati na vlastitu proizvodnju pri čemu treba naglasiti veliko zalaganje djelatnika, koji vrijedno rade i zapravo su jedini ključ uspjeha i opstanka Vinkovačke televizije protekle 22 godine. - Uz zahvalu svima koji su dio svog života i radnog staža proveli na Vinkovačkoj televiziji, posebno treba istaknute one koji nisu odustali ni posljednjih godina, kada je nakon 2013. drastično smanjen broj zaposlenika, a opseg posla čak i povećan. U nadi da ćemo u budućnosti napredovati i razvijati se kako kadrovski tako i tehničkom opremljenošću, pozivamo vjerne gledatelje da nas i dalje redovito prate - rekla je glavna i odgovorna urednica Vinkovačke televizije Ana Šibenik Tomić.

Vinkovačkoj televiziji čestitamo 22. rođendan, a svim kolegicama i kolegama želimo puno uspjeha u daljnjem radu! 

Pročitano 3281 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac