Ispiši ovu stranicu

290 stipendija studentima

Grad Vukovar potpisao ugovore s kandidatima za dodjelu stipendija Grad Vukovar potpisao ugovore s kandidatima za dodjelu stipendija Foto: arhiva HRV-a

Vukovarski gradonačelnik i dogradonačenik Ivan Penava i Marijan Pavliček potpisali su ugovore s kandidatima za dodjelu stipendije Grada Vukovara za akademsku 2015./2016. godinu. Na natječaj za dodjelu stipendija prijavilo se 270 redovnih studenata s prebivalištem na području Grada Vukovara. Uvjetima i kriterijima natječaja udovoljilo je 265 studenata. 

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Vukovara utvrdilo je Prijedlog liste za dodjelu stipendija deficitarnih i ostalih zanimanja, a gradonačelnik grada Vukovara utvrdio je Konačnu listu za dodjelu stipendija. Stipendiju u iznosu od 1000 kuna mjesečno za 10 mjeseci u akademskoj godini primit će 5 studenata prve godine deficitarnih zanimanja i 25 studenata druge i viših godina studija deficitarnih zanimanja.

Dodijeljeno je i 179 stipendija za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zanimanja, a njihova stipendija iznosi 500 kuna mjesečno za10 mjeseci u akademskoj godini.

Iz posebno prikupljenih sredstava odnosno donacija osigurana je stipendija za 56 studenata s prve, druge i viših godina studija ostalih zanimanja, a iznosi 800 kuna mjesečno za10 mjeseci u akademskoj godini.

Grad Vukovar će isplatiti i 25 stipendija redovnim studentima s kojima su zaključeni Ugovori o stipendiranju prije stupanja na snagu nove Odluke o stipendiranju studenata („Službeni vjesnik“ Grada Vukovara br. 9/14).

Za akademsku 2015./2016. godinu Grad Vukovar će isplatiti sveukupno 290 stipendija redovnim studentima.

Gradonačelnik Ivan Penava je rekao kako je potpisivanje ugovora i dodjeljivanje stipendija redovitim studentima s prebivalištem na području Grada Vukovara još jedno od ispunjenih predizbornih obećanja aktualne gradske vlasti. - To me jako veseli jer na ovaj način Grad Vukovar pokazuje kako brine za budućnost mladih u ovome gradu, brinemo o socijalnim prilikama studenata i potičemo ih da budu još bolji i konkurentniji u svome učenju - rekao je Penava.

Dodijeljene su i novčane nagrade odlikašima, braći Robertu i Alenu Rončeviću, studentima Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović naglasila je kako je 2.300.000 kuna izdvojeno iz proračuna od kojih je 1.800.000 osigurao Grad Vukovar, dok su nešto više od 500.000 kuna sredstva osigurana od različitih sporazuma te naglasila kako se ove godine sponzorima priključio i grad Hvar s donacijom od 5 stipendija. Također grad Vukovar je studentima sufinancirao i prijevoz.

- Nadam se da će jednog dana, po završetku svoga školovanja ovi mladi i obrazovani ljudi naći posao u svojoj struci i to u gradu Vukovaru. Bio bih najsretniji kada bi se to dogodilo i to je priča kojoj težimo - zaključio je Penava.

Pročitano 1380 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac