Ispiši ovu stranicu

Predsjednica pokroviteljica obnove Vodotornja

Gradonačelnik predsjednici predstavio projekt Vodotoranj Gradonačelnik predsjednici predstavio projekt Vodotoranj Foto: Valerija Lozančić

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Vukovara održali su sastanak na kojemu joj je gradonačelnik predstavio projekt obnove vukovarskog Vodotornja te predložio pokroviteljstvo.

Predsjednica je prihvatila pokroviteljstvo nad obnovom Vodotornja istaknuvši kako je on uistinu simbol hrvatskog otpora, hrvatske slobode i hrvatskog zajedništva te ga treba očuvati kakvim jest i sačuvati njegovu svrhu - prisjećanje na prošlost, ali i pogled u budućnost.

-Jako sam zadovoljna projektom koji mi je gradonačelnik predstavio. Vjerujem u njega i nadam se da ćemo ga brzo realizirati. Svakako Vodotoranj treba zaštititi od propadanja, ali i od bilo kakve druge namjere u budućnosti da se simbol kakvog ga mi doživljavamo na bilo kakav način mijenja, rekla je predsjednica.

 Vodotoranj, jedan od simbola Domovinskog rata gotovo da se i neće dirati, ostat će u današnjem obliku sa svojih 640 rupa napravljenih neprijateljskim projektilima, ali će biti spriječena moguća nova oštećenja ili moguća stradavanja posjetitelja. Služit će kao vidikovac, a imat će i panoramsko dizalo, memorijalnu sobu, amfiteatar s tribinama i pozornicom. - U blizini će biti i ugostiteljski objekt, dječje igralište i park.

- Ugostiteljskim objektom i dječjim igralištem pričamo priču da nakon ratnih stradanja slijedi bolja budućnost za sve naše građane.

Troškovi obnove Vodotornja iznosit će oko 16.700.000 kuna koji će se prikupljati iz donacija u koje se mogu uključiti svi koji žele sudjelovati u priči o Vodotornju-simbolu hrvatskog zajedništva, rekao je gradonačelnik. 

Aktivnosti oko realizacije projekta počinju već za dva mjeseca.  

Pročitano 1758 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić