Ispiši ovu stranicu

Nadbiskup Hranić i dekan Smoljić na sastanku s predsjednicom

Dekan Mirko Smoljić kod predsjednice Dekan Mirko Smoljić kod predsjednice Foto: Valerija Lozančić

Na sastanku s predsjednicom bili su i đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić te dekan veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru Mirko Smoljić.

Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić nakon sastanka s predsjednicom rekao je kako su razgovarali o nastojanjima na pastoralnom planu u Vukovaru, mladima i suradnji s ostalim vjerskim zajednicama.

- Predsjednica se posebice zanimala za duhovna kretanja među mladima i koliko su oni otvoreni za evanđeosku poruku i navještaj crkve. Govorili smo i o poteškoćama na koje nailazimo, ali i pozitivnim vrijednostima. Rekao sam predsjednici da imam dojam, u odnosu na vrijeme od prije trideset godina kada sam postao svećenik, da danas imamo puno više kontakata s mladima i da vidim renesansu duhovnog života i istinsko buđenje koje se doživljava među mladima. Njihov entuzijazam, njihova spremnost za žrtvu, otvorenost za vrijednosti, vrednote i ideale i mene puno izgrađuje i ohrabruje. I mene su puno puta potaknuli na izgradnju, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

 Potom se predsjednica susrela i s dekanom veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru Mirkom Smoljićem.

 - Izvijestili smo predsjednicu o stanju na Veleučilištu, o studijskim programima, planovima razvoja i izgradnji studentskog centra. Od predsjednice smo dobili potpunu potporu za razvoj naših specijalističkih programa i razvoj visokog obrazovanja na području naše županije s ciljem da mladi ostanu ovdje raditi i živjeti kako bismo zaustavili trend iseljavanja te da ljudi nađu egzistenciju na ovom području, rekao je dekan Smoljić. 

Sastanku je nazočio i Željko Turkalj, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Storssmayera u Osijeku

Pročitano 1618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić