Ispiši ovu stranicu

Sveta vrata u Vukovaru otvorio nadbiskup Đuro Hranić

Godinu milosrđa nadbiskup Hranić otvara pema buli pape Franje Godinu milosrđa nadbiskup Hranić otvara pema buli pape Franje hrv

Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić na svetoj misi u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru ovu je crkvu proglasio jubilejskom crkvom i na njoj je, u skladu s papinskom odredbom, otvorio sveta vrata čime je ta crkva, uz katedralu u Đakovu, konkatedralu u Osijeku te crkvu Gospe od Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, postala četvrta jubilejska u đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

"Godina milosrđa poziva nas na duboko iskustvo milosti i pomirenja…, a neka na ovom mjestu možemo još dublje upoznati Isusa Krista", rekao je nadbiskup Hranić pozvavši vjernike da dopuste da ih Bog dotakne milosrđem kako bi i oni postali suosjećajnima i milosrdnima prema drugima.

"Htjeli bismo, braćo i sestre, doživjeti Njegovo milosrđe u ovom napaćenom gradu koji je toliko pretrpio…, htjeli bismo Njegovo milosrđe jer su tolike potrebe, tolika trpljenja i patnje, toliko siromaštva, nezaposlenosti, toliko nesigurnosti i odlazaka mladih u inozemstvo“, istaknuo je u propovjedi Hranić, naglasivši da je "milosrđe u samim temeljima na kojima počiva život Crkve".

Svojom bulom Lice milosrđa papa Franjo je najavio izvanredni Jubilej milosrđa koji traje od svetkovine Bezgrešnog začeća 8. prosinca 2015. do svetkovine Krista Kralja 20. studenog 2016.

Pročitano 1626 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun