Ispiši ovu stranicu

Umro Darko Pajičić, svijeće pred zgradom policije

Stožer je prošle godine Pajčićeve fotografije stavip na jumbo plakate Stožer je prošle godine Pajčićeve fotografije stavip na jumbo plakate hrv

Ispred vukovarske policije Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara zapalio je svijeće i crnom plahtom prekrio dvojezičnu ploču s čiriličnim natpisom na zgradi policije u spomen na preminuloga branitelja Darka Pajičića koji je prije dvije godine razbio ploču na toj zgradi te je u sukobu s policajcem zadobio teške tjelesne ozljede.

 Vukovarski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata 43-godišnji Darko Pajičić umro je u Vukovaru.

 

 Hrvatskoj javosti Darko Pajičić postao je poznat nakon što je prije dvije godine, s još jednim Vukovarcem, razbio dvojezičnu ploču s ćiriličnim natpisom na zgradi vukovarske policije.

Policijski službenik Saša Sabadoš, koji nije bio u službi, udario je Pajičića s leđa o zid i pustio ga da padne na nogostup pri čemu je Pajičić udario glavom o asfalt i zadobio teške tjelesne ozljede.

Darko Pajiičić se od tog dana stradavanja nikada nije oporavio. Kirurški mu je odstranjen dio glave, teško se kretao i često je bio po bolnicama.

Posljednjih nekoliko mjeseci bio je u Domu za stare i nemoćne. Umro je u snu, a liječnici pretpostavljaju da je smrt vezana za traumu glave.

 

Pročitano 2209 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun