Ispiši ovu stranicu

GKV i HRV za Sinišu Glavaševića

U holu HRV-a položen vijenac i upaljene svijeće podno biste Siniše Glavaševića U holu HRV-a položen vijenac i upaljene svijeće podno biste Siniše Glavaševića Foto: J.Kery

U spomen na kolegu, novinara, urednika, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića, koji je na današnji dan prije 24 godine ubijen na Ovčari, danas su ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo te glavna i odgovorna urednica HRV-a Mirjana Đermadi i urednik informativnog programa HRV-a Robert Rac, u ime direktora HRV-a Milana Kosa, položili vijenac i zapalili svijeće podno biste Siniše Glavaševića u holu HRV-a.

GKV i HRV danas realiziraju projekt "GLASK KOJI NE ŠUTI – Glas koji se čuje!" Riječ je o drugačijoj verziji novinarsko-književnih susreta "Grad to ste vi" koji su ušli u drugo desetljeće održavanja, a s glavnim ciljem čuvanja uspomene na Sinišu Glavaševića.

HRV-e je točno u ponoć počeo je emitirati 24-satni prigodni program posvećen Glavaševiću. Producirali smo 6 specijaliziranih emisija o Siniši Glavaševiću, ratnoj ekipi HRV-a, nastanku naše medijske kuće, ratnoj propagandi Radiotelevizije Beograd.

Približit ćemo vam bogatu HRV-ovu arhivu iz ratne 1991. godine, a neke snimke imat će te prilike po prvi puta čuti od trenutka kada su prije 24 godine puštene po prvi i jedini put u radijski eter.

S kolegama novinarima iz drugih medijskih kuća povezali smo Hrvatsku od njezinog krajnjega juga do sjevera, od istoka do zapada...

A čut će te i Glavaševićeva prozna djela ispunjena bezgraničnom ljubavlju i iskrenošću prema gradu i prijateljima.

 

Pročitano 1465 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac