Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98

Održan 18. znanstveno-stručni skup "Vukovar '91. dvadeset i četvrta godina poslije"

  • Subota, Stu 14 2015
  • Piše: 
18. znanstveno-stručni skup u Vukovaru 18. znanstveno-stručni skup u Vukovaru foto: D. Matić

Jučer je u Hrvatskom domu Vukovar ,u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, održan 18. znanstveno stručni skup Vukovar' 91. dvadeset i četvrta godina poslije.

Sudionici znanstveno-stručnog skupa okupili su se u četvrtak na Memorijalnom groblju kao i na Ovčari gdje su položili vijence i upalili svijeće u spomen svih poginulih branitelja i civila u velikosrpskoj agresiji na Vukovar.

Tema ovogodišnjeg skupa bila je "Vukovar '91.: domovinska (i europska) sigurnost. Kriza sigurnosti i politike manipuliranja suverenitetom."

-Institut Ivo Pilar već tradicionalno 18. puta organizira znanstveno-stručni skup posvećen Vukovaru 1991. Nakon što smo u proteklih 17 godina obradili čitav niz tema, ove godine smo se bavili pitanjem sigurnosti i manipuliranja suverenitetom, ali i aktualnom migrantskom krizom kako u kontekstu demografije tako i prava, sociologije i drugih znanosti, objasnio je voditelj Instituta Ivo Pilar u Vukovaru dr. Dražen Živić.

Nakon zanimljivih izlaganja uslijedila je i rasprava na kojoj su se neka pitanja pobliže tumačila. 

-Odaziv eminentnih predavača koji su bili pozvani na ovaj skup bio je vrlo dobar što pokazuje da okupljeni znanstvenici imaju pozitivan stav spram Vukovara. Skup je bio vrlo uspješan i rezultirat će publikacijom kako je i praksa takvih skupova, zaključio je Živić.

Znanstveno-stručni skup održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitano 2238 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase