Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98

"Znanje je cool!"

  • Petak, Stu 06 2015
  • Piše: 
Gradonačelnik u obilasku projekta "Znanje je cool!" Gradonačelnik u obilasku projekta "Znanje je cool!" Foto: D. Matić

Radionica projekta "Znanje je cool!" održava se u  Obiteljskom centru u Vukovaru. Gradonačelnik Ivan Penava u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ane Živanović posjetio je polaznike radionice.

Svrha projekta je pomoć i podrška djeci u učenju, a financijska sredstva za realizaciju projekta osigurao je Grad Vukovar.

 Riječ je o projektu koji se provodi za motivirane učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola s područja Grada Vukovara u odnosu na koje je procijenjeno da imaju kapaciteta za poboljšanje školskog uspjeha, a pritom dolaze iz višečlanih obitelji koje im nisu u mogućnosti osigurati potrebnu pomoć i potporu u učenju, rekla je pročelnica Živanović.

-U ponedjeljak je počela realizacija ovog projekta. Za sada imamo 80-ak djece raspoređenih u devet skupina, a poduku vrše studenti koji studiraju u Osijeku, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vukovar Ljubica Mudri.

- Došli smo podržati početak projekta "Znanje je cool!" Grad se odlučio financirati ovaj projekt s 20 000 kuna na inicijativu Centra za socijalnu skrb i tako pomoći djeci u lakšem savladavanju školskog gradiva. Grad Vukovar ima 40 asistenata u nastavi i za te potrebe je izdvojeno 550.000 kuna, predškolski program pohađa 65 polaznika što je također financirano u iznosu od 60.000 kuna, subvencionira se i prehrana učenika osnovnih škola koji dolaze iz obitelji s financijskim poteškoćama. Grad također i stipendira studente s 2.300.000 kuna čime su osigurane stipendije za 282 studenta te subvencionira u potpunosti prijevoz za sve vukovarske učenike srednjih škola, rekao je gradonačelnik Penava.

Kroz ovaj projekt za navedenu ciljanu skupinu osigurava se besplatna pomoć u učenju iz predmeta: matematike, fizike i engleskog jezika koje bi im pružali studenti iz Vukovara u svrhu stjecanja boljih rezultata pri upisu u srednje škole.

Pročitano 1671 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase