Ispiši ovu stranicu

U tijeku je izrada Županijske razvojne strategije

ŽRS je ključni dokument regionalnoga razvoja ŽRS je ključni dokument regionalnoga razvoja Foto: Marija Molnar

U svibnju ove godine Vukovarsko-srijemska županija započela je izradu Županijske razvojne strategije za razdoblje do 2020. godine.

Koordinator izrade je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima. Sukladno smjernicama za izradu županijskih razvojnih strategija Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojima je definirana metodologija izrade takvih dokumenata, faza koja predstoji u izradi strategije uključuje definiranje vizije, ciljeva, prioriteta i mjera te razvojnih potencijala i potreba županije. Stoga je danas u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru organizirana tematska radna skupina za sektor gospodarstva.

 

Direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar Ivan Marijanović istaknuo je kako je komora pozvala predstavnike brojnih tvrtki da se uključe u ovu radnu skupinu.

Prema riječima direktora HRAST-a Ivana Rimca, Županijska razvojna strategija ključni je planski dokument politike regionalnoga razvoja županije, a njezina izrada temelj za dugoročni društveno-gospodarski razvoj, pa su dionici pozvani na današnju radnu skupinu oni čije će prisustvo podići svijest i razumijevanje javnosti o važnosti izrade ovakvog dokument.

Sastaku radne skupine nazočio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. 

Pročitano 1160 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar