Ispiši ovu stranicu

Počeli radovi uređenja i zaštite od poplava Otoka športova

Posao vrijedan 16 milijuna kuna Posao vrijedan 16 milijuna kuna Foto: Marija Molnar
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina svečano je označio početak radova uređenja  i zaštite od poplava Otoka športova u Vukovaru. 
Radi se o zahvatu uređenja i zaštite  od poplava obejkata koji se nalaze na Otoku športova odnosno obrane od visokih voda rijeke Dunav. Radovi su vrijedni 16 milijuna kuna, a predviđa se kako će biti okončani za 18 mjeseci.  
 
Ministar Jakovina poručio je kako je država dužna posebno skrbiti o Vukovaru i ovom dijelu Hrvatske pa se tako od deset velikih projekata vodnoga gospodarstva  čak sedam provodi na području Slavonije i Baranje, naglašavajući da je njegovom ministarstvu važan ravnomjeran razvoj Hrvatske. 
 
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je da se upravo zahvaljujući dobroj suradnji Hrvatskih voda i Grada Vukovara, u našem gradu trenutnoprovodi nekoliko kapitalnih projekata  kojima će se znatno izmijeniti vizura središta grada u pozitivnom smislu.
 
Iz Hrvatskih voda naglašavaju kako je u posljednje dvije godine vrijednost projekata koje se kroz ovu instituciju provode u Vukovaru 527,5 milijuna kuna.  
  
Pročitano 1496 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar