Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnica indonezijskoga grada Banda Aceha u posjetu Vukovaru

Indonežane je u šetnju gradom poveo gradonačelnik Ivan Penava Indonežane je u šetnju gradom poveo gradonačelnik Ivan Penava Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima primio je izaslanstvo indonezijskoga grada Banda Aceh na čelu s gradonačelnicom Illizom Binti Saaduddin Djamal koja je u posjet Vukovaru došla u pratnji Agusa Sardjane, veleposlanika Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj.

Potpisali su pismo namjere u želji da uspostave prijateljsku komunikaciju radi promicanja međusobnoga razumijevanja, suradnje i prijateljstva.

Dvoje gradonačelnika iskazalo je spremnost za razvoj svih vrsta razmjene i suradnje u područjima gospodarstva, trgovine, kulture, obrazovanja, turizma, sporta, urbanističkoga planiranja, administrativne i tehničke obuke s ciljem zajedničkoga prosperiteta i razvoja.

Područja suradnje bit će dodatno razrađena dogovorom u nacrtu Memoranduma o razumijevanju za uspostavu suradnje gradova prijatelja pa je gradonačelnik Penava pozvan u uzvratni posjet.

Vukovar i Banda Aceh gradovi su stradalnici, Vukovar u ratu 1991., a indonezijski grad u tsunamiju 2004. i temeljem toga počeli su surađivati prije dvije godine.

Penava je s gostima prošetao gradom i pokazao im vukovarske znamenitosti, među njima Gradski muzej Vukovar, a obišli su i tvornicu lijekova Yasenka d.o.o.

Indonezijsko je izaslanstvo odalo počast žrtvama rata polaganjem vijenaca na Memorijalnome groblju.

Pročitano 1379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun