Ispiši ovu stranicu

Nova tvrtka u VGZ - Vukovaršped zapošljava 35 radnika

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni trenutno je 16 poslovnih subjekata U Vukovarskoj gospodarskoj zoni trenutno je 16 poslovnih subjekata Foto: Marija Molnar

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni svečano je otvorena nova hala tvrtke Vukovaršped d.o.o. Radi se o poduzeću koje zapošljava 35 djelatnika, a bavi se popravkom i održavanjem teretnih putničkih vozila, inozemnim i tuzemnim prijevozom putnika i roba te posredovanjem u organizaciji prijevoza roba i održavanjem teretnih vozila.

Tvrtku su otvorili vlasnik Antun Čulig, direktor Ivan Svitlanović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
-Naša je tvrtka osnovana 2012. godine, investirali smo 2 milijuna i 700 tisuća kuna u izgradnju ovog poslovnog objekta prema europskim normama. Ovdje ćemo obavljati djelatnosti održavanja teretnih i putničkih vozila odnosno imamo automehaničarsku, autooptičarsku, limarijsku i vulkanizersku radionicu te praonicu velikih i malih vozila – istaknuo je Čulig i dodao kako se žele i proširiti, kupnjom dodatnog zemljišta uz novoizgrađeni objekt.

 

Gradonačelnik Penava nije krio zadovoljstvo otvaranjem ove hale. -Unatoč krizi i svim porukama političkih oponenata da se ne može i da se ne da, jer navode se svakakvi razlozi da se nešto ne učini, svjedočimo da se ipak može i da se da, kad se hoće, kad se zna. Sigurno da nije lako, ali nije da se ne može – izjavio je Penava. Istaknuo je da unatoč slabim gospodarskim pokazateljima ne može biti zadovoljan razinom uspješnosti gospodarstva, ali i da nitko ne može osporiti kako se za razliku od prijašnjih godina puno toga napravilo u Vukovaru tijekom proteklih godinu i pol dana.

Prema riječima Marijane Grubišić, pročelnice Upravnoga odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara trenutno je u Vukovarskoj gospodarskoj zoni 16 poslovnih subjekata koji nisu svi još uvijek započeli s radom.

Pročitano 2003 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar