Ispiši ovu stranicu

Deblokada granice, kamioni nesmetano prolaze

Subotnje jutro u prihvatnom kampu u Opatovcu Subotnje jutro u prihvatnom kampu u Opatovcu Foto: HRV

U Hrvatsku je do petka prijepodne ušlo oko 60.000 migranata, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, a kroz kamp u Opatovcu je tijekom noći između četvrtka i petka prošlo oko 5000 ljudi, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i pohvalio sve službe koje su angažirane na prihvatu izbjeglica u prihvatnom centru u Opatovcu i one na terenu. 

Rekao je kako ne očekuje da se priljev izbjeglica smanji jer, kazao je, slobodno prolaze Grčkom, Makedonijom i Srbijom.

Srbija je ukinula protumjere nakon hrvatske blokade prometa na graničnom prijelazu. Kamioni tako nesmetano mogu ulaziti u Srbiju.

Prvi kamion s hrvatskim tablicama prešao je noćas u 22.10 sati granični prijelaz Batrovci.

Ranije je Vlada Srbije donjela takvu odluku, a premijer Aleksandar Vučić objasnio je kako je reakcija Srbije na odluku Vlade Hrvatske bila politika pisama i razgovora što je na kraju i donijelo rezultat.

Premijer Zoran Milanović u intervjuu za RTS rekao je kako želi normalne odnose sa Srbijom, ali i napomenuo kako je moguće da se ponovno dogodi odluka o blokadi granice.

- Srbija mora funkcionirati kao država. Kada ljudi uđu u Srbiju, treba ih organizirano voditi prema sjeveru, a ne da to bude spontana ekonomska aktivnost, izjavio je premijer te dodao kako Hrvatska želi normalne odnose sa Srbijom. Hrvatska može zaustaviti ulazak Srbije u EU, ja to ne želim - poručio je Milanović.

Pročitano 1105 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac