Ispiši ovu stranicu

Županijski stožer traži bolju suradnju s državnim stožerom

Stožer se sastao u Lovasu jer je izbjeglički kamp u Opatovcu na području te općine Stožer se sastao u Lovasu jer je izbjeglički kamp u Opatovcu na području te općine Milan Paun

Izbjeglička kriza bila je na dnevnome redu izvanredne sjednice Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije koji je održan u Lovasu, a predsjedao je župan i predsjednik stožera Božo Galić.

Stožer je zatražio bolju komunikaciju s Državnim kriznim stožerom te predložio uključivanje predstavnika Županijskoga stožera, odnosno načelnika toga stožera Zdravka Kelića, u Državni krizni stožer.

O stanju na terenu izvijestili su članovi stožera, predstavnici Zavoda za hitnu medicinu, Zavoda za javno zdravstvo kao i gradonačelnik Iloka te načelnici općina Lovas, Tovarnik, Nijemci, Drenovaci i Vrbanja.

Župan je istaknuo kako je potrebno spriječiti nelegalan i nekontroliran ulazak migranata preko zelene granice.

Kelić je rekao da veliki broj imigranata zadaje probleme u smislu funkcioniranja unutar i izvan izbjegličkoga kampa u Opatovcu koji treba rasteretiti, ponajprije zbog održavanja zdravstvene zaštite i higijene. Pohvalio je suradnju s lokalnim stanovništvom. 

Pročitano 1335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun