Ispiši ovu stranicu

Američki vojnici obišli Dom učenika Vukovar

Američke je vojnike zanimalo jesu li se učenici doma integrirali u vukovarsku zajednicu Američke je vojnike zanimalo jesu li se učenici doma integrirali u vukovarsku zajednicu Milan Paun

Predstavnici američke vojske (U. S. Army) iz jedinica stacioniranih u europskim državama posjetili su Dom učenika Vukovar jer su se željeli uvjeriti u rezultate opremanja doma budući da je američka vojska preko američkoga veleposlanstva u Zagrebu za opremanje dala oko 6 milijuna kuna.

Projekt je uspješno završen i zadovoljni smo napravljenim, izjavio je voditelj izaslanstva bojnik Kevin Kaufman. 

 

Zgradu doma obnovila je prije pet godina Vlada RH sredstvima iz državnoga proračuna, a SAD je platio nabavu uređaja za kotlovnicu, kuhinju i druge pomoćne prostorije.

Ravnatelj doma Želimir Hincak izjavio je kako je sada dom u potpunosti obnovljen i uređen tako da je boravak nekim učenicima u njemu bolji negoli u vlastitim domovima.

Američke su vojnike u domu dočekali župan Božo Galić i dogradonačelnica Vukovara Marija Budimir.

Dom ima kapacitet za stotinjak učenika, a trenutno u njemu borave 42 učenika dok se očekuje dolazak još njih 15. Učenici dolaze iz okolnih mjesta i gradova s područja Vukovarsko-srijemske županije, no ima ih i iz drugih hrvatskih krajeva.

Pročitano 1348 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun