Ispiši ovu stranicu

Gradsko vijeće: Prvi put Tehnostan poslovao pozitivno

Vladajući za, SDP protiv, SDSS suzdržan - najčešći rezultat glasovanja Vladajući za, SDP protiv, SDSS suzdržan - najčešći rezultat glasovanja Hrv

Vukovarski gradski vijećnici usvojili su polugodišnji obračun gradskoga proračuna glasovima vladajuće većine HDZ-HKS-HDSSB i vijećnice Mirjane Semenić Rutko.

Prihodi su 45, a rashodi 41 milijun kuna što je tek četvrtina planiranoga proračuna. Pročelnica Aranka Džalto rekla je kako su prihodi zadovoljavajući te da očekuje povećanje u drugom dijelu godine.

Vijećnici su upozoravali da je izvršenje proračuna manje negoli prošle godine, da su povećani izdatci za plaće zaposlenika, da je slaba realizacija gospodarskoga dijela proračuna jer nema gospodarskih projekata.

Gradonačelnik Ivan Penava odbacio je prigovore između ostaloga i podatkom da je raspisana javna nabava vrijedna 48 milijun kuna.

Podnio je i izvješće o svom radu u prvoj polovici ove godine o čemu nije bilo potrebno glasovanje, ali se razvila dugotrajna i žučna rasprava u kojoj je nekoliko vijećnika dobilo opomene. Predsjednik vijeća Igor Gavrić rekao je kako može dopustiti pretvaranje gradske vijećnice u kazalište i politiziranje nekih zastupnika.

Gradonačelnik je pak naveo da je povećana naplata dugovanja Gradu i davanja poticaja obrtnicima i poduzetnicima. Kao problem spomenuo je nedovoljan broj gospodarskih subjekata koji imaju uvjete za apliciranje na te poticaje.

Vijećnici su usvojili i financijska izvješća gradskih tvrtki koje su poslovale pozitivno, a to je prvi put uspjelo i Tehnostanu kome su prihodi za oko 12.000 kuna veći od rashoda.

Pročitano 1554 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun