Ispiši ovu stranicu

U Koloni sjećanja bilo je 100 tisuća ljudi

Kolona sjećanja 2012. Kolona sjećanja 2012. HRV

Ovogodišnja je Kolona sjećanja prema podacima policije okupila gotovo 100.000 ljudi. U grad je pristiglo 238 autobusa iz cijele Hrvatske i susjednih država, broj automobila nisu uspjeli izbrojati, a gradska je uprava izdala oko 1.100 različitih vrsta akreditacija. Po svemu sudeći bio je to najveći skup u Vukovaru ikada, a svi smještajni kapaciteti od Đakova, Slavonskoga Broda, Osijeka, Vinkovaca i Vukovara bili su zauzeti.

Govoreći na konferenciji za novinare o obilježavanju gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je svima koji su došli i pratili događaje na miran i dostojanstven način bez politizacije.

Posebice je zahvalio generalu Mladenu Markaču na dolasku u Kolonu sjećanja i najavio kako u dogledno vrijeme očekuje i generala Gotovinu u Vukovaru.

Govoreći o velikim troškovima ovogodišnjega obilježavanja Sabo je istaknuo kako se još uvijek nije podvukla crta, ali da će Ministarstvo branitelja dati 100.000 kuna, a Vlada će također participirati u pokrivanju dijela troškova. Prošle je godine u ove dane utrošeno 560.000 kuna.

Načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić naglasio je kako je cijeli skup prošao bez ijednoga incidenta i da su policijski službenici iz naše i ostalih postaja s područja PU vukovarsko-srijemske kao i drugih policijskih uprava učinili sve da se 18. studeni obilježi na dostojanstven način.

Obilježavanje je pratilo i 300 novinara te predstavnika 17 veleposlanstava što je do sada najveći zabilježeni broj, a skup je uz policijske snage osiguravalo i 300 redara.

Pročitano 3412 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar