Ispiši ovu stranicu

I mi smo meta – Nova karta kalifata

Islamisti planiraju osvojiti Hrvatsku Islamisti planiraju osvojiti Hrvatsku Foto: dnevnik.hr

Islamska država objavila je ponovno kartu Europe, sjevera Afrike i Bliskog istoka, ponešto izmijenjenu od one objavljene prije godinu dana, na kojoj se vide njihove osvajačke ambicije do 2020. godine, javlja Glas Slavonije.

Prema onome što je na karti vidljivo, cilj je Islamske države je da njihov kalifat obuhvati prostor od Španjolske na zapadu do Kine na istoku. Također, pojedine pokrajine na teritoriju koji Islamska država smatra svojim već su preimenovane.

Tako bi se Španjolskoj vratio naziv Andaluzija, dok bi krajnji istok kalifata bio nazvan Horosan. Balkan ni ovaj put nije izostavljen iz osvajačkih planova ekstremnih islamista i nalazi se u sklopu pokrajine kalifata nazvane “Orobpa”.

Da je i Hrvatska u planovima Islamske države potvrdila je i nedavna videoporuka džihadista objavljena na YouTube kanalu 'Put Hilafeta' koji sadrži mnoštvo videoporuka i snimki o temi radikalnog islama. Dio koji se odnosio na Hrvatsku glasio je: “Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, Božji zakon, pravda svima mi smo islamski hilfet”.

U vrijeme dok se Islamska država tek profilirala i izrastala u najopasniju terorističku skupinu u svijetu, bivši obavještajac i profesor sigurnosti iz Skopja Ivan Babanovski upozorio je da radikalne islamske organizacije planiraju do 2020. godine islamizirati cijeli Balkan, koji bi im poslužio kao "nosač aviona" za široko otvaranje vrata za prodor islama u Europu.

Pročitano 2013 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac