Ispiši ovu stranicu

Pavliček: Oluju ćemo u Vukovaru proslaviti na veličanstven način

Najavljuju cjelodnevni program za građanstvo Najavljuju cjelodnevni program za građanstvo Foto: Marija Molnar

Ove se godine u Vukovaru organizira cjelodnevno obilježavanje 5.kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Grad Vukovar u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara, pripremili su čitav niz događaja za građanstvo, najavio je na konferenciji za medije Marijan Pavliček, dogradonačelnik Vukovara.

-To je dan sjećanja na najveću pobjedu u Domovinskome ratu i zaslužuje biti proslavljen na dostojanstven i veličanstven način u gradu-heroju Vukovaru – naglasio je Pavliček.

 

Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara predstavio je hodogram događanja toga dana. Nakon jutarnjeg puštanja gotovo 2000 golubova s Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata, gradom će prodefilirati gradski puhački orkestar i svirati budnice, na središnjem gradskom trgu vojska, policija i vatrogasci prezentirat će svoju opremu, ispred Radničkoga doma likovni će umjetnici slikati, a svi zainteresirani moći će se okušati u spravljanju fiš-paprikaša. Iz koordinacije koja je osigurala ribu i drva pozivaju sve zainteresirane da se svakako prijave za fišijadu.

Sve događaje glazbeno će pratiti tamburaški sastav Allegra, dok je za večernje sate na središnjem gradskom trgu najavljen koncert Mladena Grdovića. U realizaciju ovog programa uključena je 21 udruga, navodi Šoljić, sve odrađuju volonterski s ciljem da građani dobiju uistinu kvalitetan program kakav i priliči obilježavanju ovog velikog praznika. Iz koordinacije ujedno zahvaljuju Gradu Vukovaru te Vukovarsko-srijemskoj županiji koji su im pomogli u realizaciji ovog cjelodnevnog programa.

Pročitano 1529 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar