Ispiši ovu stranicu

Kalorimetri moraju na baždarenje

Ako su kalorimetri naše vlasništvo, zašto su zaključani, pitali su stanari Ako su kalorimetri naše vlasništvo, zašto su zaključani, pitali su stanari Milan Paun

Oko 1.300 kalorimetara iz vukovarskih stanova do kraja ove godine mora na baždarenje.

Izjavio je to direktor Tehnostana Kristijan Lovrenščak na tribini s predstavnicima stanara održanoj u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru, a govorio je i Željko Bakula iz Tehnostana.

Kalorimetre je potrebno baždariti svakih pet godina, a nakon isteka vrijedeće oznake baždarenja radnici Tehnostana će ih smatrati neispravnima i stanarima potrošnju toplinske energije obračunavati po površini stana, a ne po iskazanim brojkama na kalorimetru.

Cijena je baždarenja nešto veća od tisuću kuna i platit će ju vlasnici stanova, u otkupljenim stanovima stanari, a u neotkupljenim stanovima država.

Predstavnike stanara zanimalo je mogu li baždarenje platiti iz sredstava pričuve i čuli su da je to moguće ako ima sredstava na računu.

Baždarenje će obaviti tvrtke ovlaštene za to, a Tehnostan se ponudio da besplatno obavi skidanje i vraćanje kalorimetara.

Pročitano 2503 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun