Ispiši ovu stranicu

Vukovaru od države ni kune za komarce

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

-Vlada RH odobrila je Gradu Osijeku 4,5 milijuna kuna iz državnoga proračuna za tretiranje komaraca, a Vukovaru nije poslala ni pismenu odbijenicu – izjavio je na danas održanoj konferenciji za medije vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Naime, zamolba prema Vladi RH iz vukovarske je gradske uprave poslana još 22. svibnja ove godine, no do današnjega dana pisani odgovor s odbijenicom nije stigao, ali je u međuvremenu, 8.srpnja Vlada RH na sjednici odlučila novac za tretiranje komaraca dati Osijeku. 

Penava je ogorčen takvim, kako je rekao, zanemarivanjem Vukovara i njegovih građana kod vladajućih, podsjećajući ujedno i da ove godine Hrvatska vojska neće u Vukovaru uklanjati objekte oštećene u ratu.

Ova dva primjera, smatra Penava, potvrđuju da život Vukovaraca nije u fokusu ove Vlade, jer sve do prošle godine upravo su iz državnoga proračuna sufinancirani tretmani komaraca u našem gradu i uklanjane ruševine.

Prošle je godine Vlada RH odobrila Vukovaru 2 milijuna kuna za borbu protiv komaraca, a ove je godine u tu svrhu iz gradskoga proračuna izdvojeno milijun i 600 tisuća kuna.

Pročitano 1485 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar