Ispiši ovu stranicu

Otvorena Vukovarska kuća na Adici

Adica opet prima goste i turiste Adica opet prima goste i turiste Milan Paun

Vukovarska tvrtka Zelena terasa iznajmila je od Grada Vukovara prostor Eko-etno centra Adica i tamo otvorila ugostiteljski objekt Vukovarska kuća.

 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava 17. srpnja 2015. svečano je otvorio smještajno-gastronomski objekt u sklopu Eko-etno centra Adica „Vukovarsku kuću".
Nakon što je duži vremenski period ovaj objekt bio zatvoren, 17. srpnja 2015. uz prigodno druženje, gastronomske specijalitete kuće i tamburašku glazbu otvorio svoja vrata. Novi sadržaji i autohtoni jelovnik jedinstveni u cijelome gradu prate i primjerene cijene pogodne domaćim i stranim turistima. Zbog toga značenje „Vukovarske kuće" nije samo ono ugostiteljskog objekta nego i turističkog odredišta koje će vukovarsko izletište Adicu podići na potpuno novu razinu zanimljivu ne samo Vukovarcima nego i gostima iz cijele Hrvatske i šire.


„Ponovno svjedočimo boljem Vukovaru. „Vukovarska kuća" nešto je novo i jedinstveno u našem gradu. Nudi najbolji spoj tradicije i modernog. Etno ambijent uređen je u skladu s opuštajućim okružjem Adice udaljenim manje od dva kilometra od centra Vukovara, a jelovnik sa svojim specijalitetima prati ideju koju prikazuje cijeli Eko-etno centar. „Vukovarska kuća" zamišljena je i uređena kao bijeg iz grada i svakodnevnice u mir i neka druga vremena," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako Grad Vukovar u potpunosti podržava mlade poduzetnike, Dinu Živkovića i Maju Černok, koji stoje iza ostvarenja ovog projekta.
Objekt obuhvaća ugostiteljski dio, restoran i kafić, te smještajni dio koji sadrži 6 dvokrevetnih soba opremljenih u etno stilu, koji je ugovorom o zakupu iz travnja ove godine dodijeljen „Vukovarskoj kući".


Osim toga, u sklopu objekta nalaze se tri prostorije koje su predviđene kao radionice tradicijskih zanata te učionica. Ovim prostorijama i dalje upravlja Grad Vukovar. „Namjeravamo turistički valorizirati Eko etno centar Adica te nastaviti ovu započetu priču s proizvođačima tradicijskih proizvoda iz Vukovara na način da će im Grad omogućiti rad, izlaganje i prodaju njihovih proizvoda u tim prostorima što će svakako obogatiti ponudu i same Vukovarske kuće. Istovremeno će u promociji i ponudama Vukovarske kuće biti uvršteno i sudjelovanje na tradicijskim radionicama proizvođača," najavila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić objašnjavajući kako Grad Vukovar ima namjeru u skorom vremenu ponovno pokrenuti radionice tradicijskih proizvoda u suradnji s proizvođačima takvih proizvoda budući da je taj projekt financiran sredstvima Europske unije i Grad Vukovar je dužan uključiti tradicijske obrte predviđene u tom projektu.


Projekt Eko-etno centra Adica financiran je iz nekoliko izvora financiranja, od strane Austrijske vlade te iz europskog predpristupnog fonda IPA za Regionalnu konkurentnost i IPA fonda za prekograničnu suradnju. „U suradnji s Vukovarskom kućom osim ugostiteljske i etno ponude, a u svrhu turističke valorizacije prostora, Grad Vukovar razvijat će i rekreacijske sadržaje s obzirom da je Adica oduvijek bila omiljeno izletište mnogih posjetitelja, obitelji i djece. Želimo proširiti ponudu s dodatnim sadržajima i dati dodatni motiv dolaska," potvrdio je gradonačelnik Penava izražavajući uvjerenje kako će takvo sadržajno proširenje ponude značiti i dodatna zapošljavanja. Za sada „Vukovarska kuća" zapošljava petero Vukovaraca.

Pročitano 2180 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun