Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru otvorena treća veteranska bolnica u Hrvatskoj

Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana Milan Paun

Nakon Zaboka i Knina Opća županijska bolnica Vukovar postala je treća veteranska bolnica u Hrvatskoj.

Natpisnu ploču na ulazu u bolnicu zajedno su otkrili ministar zdravlja Siniša Varga i predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskoga rata prve skupine Đuro Glogoški u nazočnosti sanacijskoga upravitelja bolnice Davora Arežine i ravnateljice ratne bolnice Vesne Bosanac.

Ministar je rekao kako bolnica zaslužuje taj status obzirom na ulogu i žrtvu koju je podnijela u Domovinskom ratu, ali i zbog potrebe liječenja ratnih veterana koji će u Vukovar dolaziti s područja cijele Slavonije.

Glogoški je izjavio kako su neki pomaci napravljeni u liječenju hrvatskih branitelja, ali ne može biti zadovoljan time što je veteranska bolnica dio opće bolnice.

Ministar je obišao odjele kirurgije i psihijatrije, sreo se s pacijentima i zaposlenicima. Na radnom sastanu sa zaposlenicima predstavljen je projekt izgradnje objekta za fizikalnu terapiju vrijedan 24 milijuna kuna, a vrijeme realizacije je tri godine.

Bolnica ima 560 zaposlenika, 126 ležećih akutnih kreveta i 116 kreveta dnevne bolnice.

Pročitano 2579 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun