Ispiši ovu stranicu

Međunarodni praznik rada u park-šumi Adica

Mladost i radost Vukovara na proslavi Međunarodnog praznika rada Mladost i radost Vukovara na proslavi Međunarodnog praznika rada Foto: R.Rac

Ovogodišnja proslava Međunarodnog praznika rada u vukovarskoj park-šumi Adica znatno je drukčiji nego prošlih godina.

Razlog tome je odluka gradskih vlasti koje su, pozivajući se na važeće zakone, zabranili na području šume kampiranje i roštilj, odnosno kuhanje čobanca, što je bila uobičajena praksa proteklih godina.

- Svim Vukovarcima čestitam Međunarodni praznik rada, nadam se da će proteći u zajedništvu, veselju i ugodnom druženju, ovdje, u park-šumi Adica, gdje smo u okviru obilježavanja proslave Dana Grada Vukovara za naše sugrađane pripremili brojne sadržaje – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Iako ove godine nema kampiranja i paljenja vatre u Adici, za građane je pripremljena bogata gastronomska ponuda. To je i potvrdio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je novinarima rekao kako će građanima biti podjeljeno oko 3 tisuće porcija hrane.

Također, prema odluci Grada štandovi za prodaju izmješteni su na sam ulaz u šumu. Vrtuljci, tobogani i ostali sadržaji za najmlađe izmješteni su izvan Adice između park šume i gradskog naselja Lužac.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić je rekla kako je pripremljen cjelodnevni program tako da će za svakoga od građana biti po nešto.

- Tradicionalno je održano natjecanje u spravljanju čobanca, program je otvoren nastupom mažoretkinja, dječjeg zbora Vukovarski golubići, a u poslijepodnevnim i večernjim satima slijede nastupi tamburaških sastava, rock bendova, dj-eva i elektronske glazbe – rekla je Sekulić.

Predsjednica Turističke zajednice grada Vukovara Jasna Babić je rekla kako je zadovoljna ovogodišnjom proslavom 1. svibnja u Adici, ističući kako je Turistička zajednica do sada bila organizator samo jednog dijela proslave, a od ove godine su bili više uključeni u organizaciju samog programa.

- Zadovoljna sam odazivom sudionika, ali prije svega naših sugrađana, jer zajedničko druženje i je smisao ovakvih manifestacija – zaključila je Babić.

 

Pročitano 2014 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac