Ispiši ovu stranicu

Obilježena 21. godišnjica masakra na Ovčari

Okupljeni na molitvi za žrtve na Ovčari Okupljeni na molitvi za žrtve na Ovčari Valerija Lozančić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja te polaganjem ruža na mjestu masovne grobnice na Ovčari i uz prigodan program obilježena je 21. godišnjica  ubojstva 200 ranjenika, medicinskog osoblja i civila odvedenih iz vukovarske bolnice 19. studenoga 1991. godine.

Iz bolnice su, u nazočnosti europske promatračke misije, JNA i njeni pomagači tada odveli najmanje 261 osobu od kojih je 200 ekshumirano na Ovčari, a za ostalima se još uvijek traga.

U prigodnom programu pod nazivom „Mučenici Ovčare…vječni su, kao zemlja koja ih pokriva“ održanim u organizaciji Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Vukovara, djeca poginulih branitelja iz Osijeka pročitala su imena svih 200 žrtava,  a crkveni zbor Križarice iz Nuštra otpjevao je nekoliko prigodnih pjesama. Molitvu je za sve ubijene na Ovčari predvodio fra Ivica Jagodić, župnik župe svetih Filipa i Jakova.

Vijence je položilo i svijeće upalilo izaslanstvo Udruge udovica hrvatskih branitelja, djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, braniteljskih i stradalničkih udruga, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Svetu misu za sve žrtve Ovčare služit će u crkvi Kraljice mučenika s početkom u 18 sati velečasni Mato Martinković.

Obilježavanje 21. obljetnice stradanja na Ovčari održano je u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, koji se ove godine obilježava pod geslom "Vukovaru -  ime sveto".

Pročitano 2474 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić

Galerija slika